sâmbătă, 12 mai 2018

4MÂNTUITORUL NE ARATA CUM SA FACEM SEMNUL SFINTEI CRUCI !


                                   Dragii mei, 


Dormeam, şi brusc, ca la un fulger luminos ma trezesc, dar nu deschid ochii , şi astfel , aud şi vad ceea ce urmează a scrie mai jos.
Deci, aud glas care spune tare aşa :

                           "Uite aşa ! Uite aşa !"

Clipă în care , văd cu ochii închişi  SFANTA  ICOANA  a MANTUITORULUI, cea adusă de la IERUSALIM chiar de pe al SĂU SFÂNT MORMÂNT, ce este asezată pe perete la loc de cinste, ICOANĂ SFÂNTĂ în care ,IISUS  HRISTOS înviază şi scoate  MÂNA  SA  din SFÂNTA ICOANĂ,  Mână ce o văd mare, rozie, din carne şi oase, o Mână  normală, omenească, dar totodată, O MÂNĂ  A LUI DUMNEZEU,care îşi strânge cele trei degete de la MÂNA DREAPTĂ, fireşte ,degetul mare, arătătorul şi mijlociul, le uneşte la vârfuri şi aşa unite IISUS HRISTOS face Semnul Sfintei Cruci si ne graieste asa:

                        "Uite aşa ! Uite aşa !"

Aşadar, dragii mei, ce alte dovezi mai vreţi în privinţa adevăratei CREDINŢE ?
Ştim cu toţii că , la Catolici SEMNUL SFINTEI CRUCI se face cu toata palma; dar eu aduc vouă tuturor, MĂRTURIE că adevărata CREDINŢĂ lăsată nouă de DUMNEZEU, este CEA CREŞTIN ORTODOXĂ.
Iar SEMNUL SFINTEI CRUCI se face numai cu cele trei degete,ce simbolizează SFANTA TREIME, ducându-le, întîi la frunte, şi spunând...ÎN  NUMELE  TATĂLUI, apoi ducem cele trei degete la burta noastră, şi zicem : Şi-a   FIULUI , apoi, ducem cele trei degete unite între ele la umărul  drept, şi zicem :
Şi-a  SFÂNTULUI  DUH , ca apoi, să atingem şi umărul nostru stâng cu cele trei degete şi spunem, :
AMIN !
Şi astfel, dragilor, facem corect SEMNUL SFINTEI CRUCI, aşa cum Îi  este bineplăcut LUI DUMNEZEU şi MAICII DOMNULUI, precum şi tuturor SFINŢILOR.
Fraţilor, să nu vă aşezaţi la masă fară să faceţi semnul SFINTEI CRUCI ;când vă ridicaţi, faceţi la fel şi mulţumiţi, pentru masă, apoi, de plecaţi la muncă, la drum sau cu treburi, faceţi SFANTA CRUCE;cand va culcaţi seara, rugaţi-vă curat şi faceţi SFANTA CRUCE ; la orice lucru pe care doriti ca să-l faceţi, înainte de a începe,faceţi SFANTA CRUCE şi spuneţi din toată inima :

                                 DOAMNE  AJUTĂ !

Doamne ajută spun şi eu, pentru ca tot mai mulţi semeni sa se întoarcă la CREDINŢA CREŞTIN ORTODOXĂ, şi să înfăptuiască numai binele ,iar Dragostea pentru Aproapele sa fie infinita!
                        Cu dragoste, MARIA

38 de comentarii:

  1. CRUCEA AEARATA SE FACE -PE UMERI-ASA MI-AU SPUS SF PARINTI VAZATORI IN DUH-cine batjocoreste crucea ca sa se apere de muste sau stramba sa n-o mai faca deloc-IL NECINSTESTE PE HRISTOS DOMNUL SI PATIMILE LUI PE CRUCE

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai vazut gresit ! Nu exista asa ceva decat in capul ortodoxilor. Aici ai gresit complect. A iti face orice semn sau imaginatie , inseamna a iti face chip cioplit. Creuce inseamna suferinta. Cruce vine din limba Greaca, limba celor mai mari inchinatori la indoli care mai tarziu si-au schimbat inchinarile de la idoli la icoane. Care o fi diferenta, eu nu inteleg. Si multe imaginatii din icoane ti sau reflectat in vedenii. Nimeni nu poate sa asi auda glasul sufletului pt ca sufletul este aceea persoana insusi. Acel glas nu este a lui matale. Este un glas care te interpeteaza. Si eu am avut probleme cu glasul si tot in felul acela se manifesta. Incerca sa ma duca in eroare. Si spuneam: Tu jigodie satanica pe crucea Hristosului cel viu sa fii ! Si nu se mai repeat atunci imediat. Deci glasul sufletului nostru nu exista pt ca noi insusi suntem acel suflet. Nu stiu daca ma intelegi. Noi suntem un suflet intron trup. Ma intelegi? Nu exista glasul sufletului. Acel glas este venit din alta parte. Si la mine a cam tot vvenit. Este un satan care se ocupa de treaba asta. Diavolul glasuirii. Fiecare Diavol are cate o lucrare. Deci, nu mai spune de glasuri incorecte ca doar ma enervezzi si consider treaba asta orajeala jegoasa si inputita. Sa nu crezi ca daca ai ajuns putin la lumina Divina, esti buricul pamintului. Sunt altii mult mai puternici decat matale. Si fiecare are un dar. De exemplu eu am darul de a bine cuvinta si de a distruge. Este de ajuns sa ami doresc si totul se intimpla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai trezit si tu mai omule fara cruce. Te-ai nascut cu cruce si te-ai botezat cu cruce si acum ai ajuns sa combati crucea. Ma, roaga-te la Dumnezeu sa-ti redea mintea cu care te-ai nascut ca te-ai ratacit rau cu protestantismul tau combativ. Uita-te de cate ori ai scris cuvantul diavol si satan in textul tau, ca-l pomenesti mai mult ca pe Dumnezeu (care nu apare scris deloc). Al cui sluga esti tu?.

      Ștergere
    2. Dragă d-le,de câte ori am dat peste comentariile tale, m-am pomenit cu un chef de a te aduce puțin la realiatate.Nu de altceva, dar dacă avem nefericita șansă să te și multiplici, vai nouă! Îți ofer ,în mod gratuit, șansa de a călători la Călărași,comuna Coslogeni(on line bineînțeles).După ce ai terminat pelerinajul,te poți duce personal,eventual pentru a-ți satisface curiozitatea.Mulți creștini și necreștini,atei fiind,am dus acolo și au primit dovada existenței Sfintei Cruci.

      Ștergere
    3. 06:15, tie iti place cuvantul "sluga". Esti intoxicata de "sluga"! Il folosesti des in familia ta. Tot sluga esti.

      Ștergere
    4. Voi pocaitii sunteti ca raia, nu scapa lumea de voi nicicum si niciunde. Sarmani rataciti cu duhul, multa rabdare mai are Dumnezeu cu voi, care-l iubiti cu buzele dar nu cu inima.

      Ștergere
  3. cicerone-te-ai ratacit sarmanule-crucea inseamna si infinitul=DUMNEZEU CREATOR, cele 4 puncte cardinale si cum spunea iISUS DOMNUL-LUATI JUGUL MEU ADICA POVARA CRUCII CARE DUCE LA MANTUIRE-sf parinti din vechime au cinstit crucea si au lasat-o prin pustiuri , manastiri si biserici ca semn al HRISTOSULUI si daca d-ta ai calculator sigur trebuie sa scrii si corect romaneste gramatical ca sa fii inteles--e cale lunga sa ajungi la LUMINA ADEVARULUI

    RăspundețiȘtergere
  4. "...cea crestin ortodoxa..." Cat de IPOCRITA poti fi!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne mai frate cum poti sa spui ca Semnul Sfintei Cruci este Chip cioplit?Sfanta Cruce este pentru noi cea mai redutabila arma impotriva necuratului.
    Mantuitorul a lasat-o pentru noi sa ne inchinam pentru alungarea raului.
    Asa cum spune doamna Maria trebuie facuta DREAPTA SI CORECT PENTRU CA ALTFEL SATANA RADE SI SE BUCURA.
    HAIDETI SA NU LASAM NICI O BUCURIE LUI NECURATU OAMENI BUNI!!
    CU mult drag doamna Maria si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe noi pe toti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cicerone gresesti total in ceia ce gresti...te mai Lauzi ca ai darul distrugeri? Ce rusine!!! Dumnezeu creaza nu distrugge, diavolul distruge

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai daca ai darul de a distruge tu esti crestin ???Cicerone sau esti îndrăgit?fugi tare ca sperii prostii si nu mai judeca tu fatarnicule esti si tu un păstor îndrăgit care distruge ca si popoarele Arabe daca nu esti de credinta ca a lor te omoară?!!iti arăți adevărata credinta cu ură. Cine esti tu sa judeci ca esti tare ...unde ..in parcarea goală .vezi- ti de credinta ta.Amin.

    RăspundețiȘtergere
  8. Crucea, un simbol ca multe altele. Poarta catre Imparatia adevarata din infinitul univers. Pe pamant civilizatiile existente au folosit-o in diferite moduri, cel mai oribil, abominabil, pt. rastignirea unui spirit evoluat intrupat, Iisus. Constientizand semnificatia, efectele actului de a ne face cruce, respectand cu sfintenie indrumarile in sensul pozitionarii corecte a degetelor, punctele de atingere a trupului, obtinem protectie, inspiratie, raspunsuri, pe masura atingerii, trairii, frecventei divine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Iisus era si este Dumnezeu.Multi n-au stiut; si multi nu vor sti pana la sfarsitul lumii ca Iisus este Dumnezeu (pentru ca nu vor sa stie)-"Din Predica Părintelui Arsenie Boca,la Duminica Orbului din nastere !
      "Crucea, un simbol ca multe altele"???Iar tu esti un omulet ca multi altii,care cred ca stiu multe dar de fapt nu stiu nicmic!

      Ștergere
  9. "Invatatura crestina despre Sfanta Cruce si cinstirea ei: Crestinul dreptmaritor vede si cinsteste in Sfanta Cruce, deodata: jertfa Fiului Lui DUMNEZEU "Care s-a facut om pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire..."; lemnul crucii pe care s-a rastignit Domnul, deci altarul Sau de jertfa; semnul crucii, semn al "Fiului Omului" si al crestinului in acelasi timp, cu care insemnandu-ne ca si cu o pecete, aratam participarea noastra la jertfa sfintitoare a Lui HRISTOS.Pastrand cu sfintenie acest intreg "dreptar al cuvintelor sanatoase" cum invata Sfantul Pavel (II Tim. I, 33), in cele ce urmeaza vom expune pe fiecare din cele trei intelesuri ale Sfintei Cruci: si cel duhovnicesc si cel de altar si cel de semn dumnezeiesc. Ortodoxia este si trebuie sa fie intru totul si dreapta credinta si plinatate a credintei; unitate a intregii credinte. Caci Domnul ne-a invatat: "Cel ce va strica una din aceste porunci foarte mici, si va invata asa pe oameni, foarte mic se va chema in imparatia cerurilor" (Matei V, 19). Iar Apostolul previne: "Cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile" (Iacob II, 10). Se intelege, ca e de ajuns gresirea sau calcarea uneia ca sa pierd curatia si intregimea adevarului."

    https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/duminica-sfintei-cruci/sfanta-cruce-cinstirea-sfintei-cruci-70174.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria te rog sa nu mai publici mesajele la individul cicerone si poate nici sa le citesti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, esti responsabila in fata lui Dumnezeu si a Duhului Sfant pentru postarile si comentariile care aduc hula credintei si adevarului (transmise tie). Te rugam sa nu mai publici asemenea comentarii care intineaza si starnesc revolta celor ce citesc asemenea comentarii (a lui Cicerone). Ii faci notorietate acestui protestant/ateu/liber cugetator sau ce saracie o fi, care dupa ce citeste mesajul de la Duhul Sfant, posteaza in bataie de joc lucruri nedemne de un crestin. Te rugam sa nu te mai faci partase la asemenea hule aduse Domnului Iisus Hristos (care ne arata cum trebuie sa ne facem cruce) si Duhului Sfant. Dumnezeu sa te ocroteasca.

      Ștergere
    2. 19:13, nu ai dreptate, cum vrei sa te implici? Decapitand pe oricine care nu gandeste ca si tine? Daca nu iti place parerea lui Cicerone, decat sa il certi si sa-i ceri ceri eliminearea comentariilor scrie-i ceva care crezi tu ca ar fi de folos. Mai cu blandete, nu altfel... caci Iisus a fost si este doar iubire.

      Ștergere
    3. Din iubire pentru Cicerone si pentru a-l salva de gandurile tuturor la adresa lui, am cerut Mariei sa nu publice comentariile lui Cicerone care aduc hula Duhului Sfant, lui Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sfintei Cruci. Cu iubire iti spun si tie ca cine se face partas cu hulitorii de Dumnezeu, hulitor este si el. Domnul sa-ti arate calea cea buna si tie.

      Ștergere
    4. 16:07, din iubire pentru orice om (aici poate fi oricine), trebuie sa te implici in a-l sprijini spre a intelege (daca ai ce transmite), dar cu blandete. In rest Dumnezeu nu este asa cum tu gandesti si nu are nevoie de actiunile tale in forma pe care le manifesti, crede-ma.
      Poate ti-ar face placere sa citesti un pasaj din Evanghelia dupa Matei, de unde sa iei exemplu de implicare exact din cuvintele lui Iisus. Ia citeste ce spune Iisus aici, pe urma schimba-ti atitudinea fata de semeni:

      Matei 18:12-13
      "
      12. Ce vi se pare? Dacă un om ar avea o sută de oi şi una din ele s-ar rătăci, nu va lăsa, oare, în munţi pe cele nouăzeci şi nouă şi ducându-se va căuta pe cea rătăcită?
      13. Şi dacă s-ar întâmpla s-o găsească, adevăr grăiesc vouă că se bucură de ea mai mult decât de cele nouăzeci şi nouă, care nu s-au rătăcit."

      ***
      Dar tu ce faci, 16:07? Decapitezi (distrugi) in loc sa cauti sa ajuti aproapele, nu observi diferenta? Asa a facut Iisus oare? Nicidecum. Incearca sa iubesti, dar cu adevarat fiintele, caci doar asa vei cunoaste mantuirea, nu altfel.

      Ștergere
  11. Cicerone ești în înșelare .Întoarcere la credința în care ai fost botezat ,diavolul te face sa crezi că ai dreptate ,omule vezi că mergi pe carea cea largă nu lasă să -si bata joc de tine .Fii tare fute la biserica fa_ti semnul crucii sa vezi cum îl arde pe cel rău.roagate fa o spovadă buna eliberează te de povară pe care o porți.Sincer chiar îmi pare rău pt.tine că sufletul va suferi pt.ca trupul nu ascultă de Dzeu.Stiu că în Anglia sunt f,f

    RăspundețiȘtergere
  12. Știu că în Anglia sunt f,f,multi atei care te_au atras .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei din Martorii lui Iehova nu cred in cruce,sfinti si nu respecta sărbătorile.

      Ștergere
  13. pt 12 mai 06:58 eu nu sunt ea- ipocrizia sta in defaimarea credintei in care te-ai nascut si botezat-avem traditii f frumoase legate de religia ortodoxa dar se pare sunt valabile celor care o respecta nu ai o iota in respectul de sine --cum sa intelegi!

    RăspundețiȘtergere
  14. 02:15, nu ai inteles! Nu tie iti era adresat mesajul....deci ...

    RăspundețiȘtergere
  15. iniferent cui ii este adresat mesajul-nu este de bine --esti crestin!? sunt ANONIM 5 SI DACA VREI URMARESTE MESAJUL MEU PE BLOG IN CARE O SA SCRIU CEVA LEGAT DE SF CRUCE SI PUTEREA EI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 19:28, pe blogul tau? Ai blog?

      ps. De ce iti spui "ANONIM 5" ?

      Ștergere
  16. DRAGII MEI SUNT ANONIM 5-AM SA SCRIU DESPRE UN CALUGAR DE LA MANASTIREA COCOSU -TULCEA CEL MAI SCUND CA INALTIME-NU-I DAU NUMELE PT CA UNII CU MAI PUTINA CREDINTA IL VOR DEFAIMA---PRIN ANII 2000 FIIND LA SF MANASIRE-NU NUMAI EU LA LITURGHIE- MI-A FOST DAT SA VAD O DOAMNA F TANARA FRUMOASA SI SUPLA, CASATORITA CARE SE SCHIMONOSEA EXACT CA UN LEU -EU VAZUSEM LA SLUJBELE PR STEFAN ARGATU-FIUL PR ARGATU ILARION ASEMENEA OAMENI POSEDATI-SCOTEA SI SUNETE CA NISTE RAGETE DE LEU-LA SFARSITUL SLUBEI FEMEIA S-A IMPARTASIT FARA PROBLEME-IN SCHIBM CAND NE-AM MIRUIT -EU ERAM IN SPATELE EI-PARINTELE A MIRUIT-O CU SF CRUCE PE FRUNTE- SI CE SA VEDETI MAI, MAI SA CADA PESTE MINE-DUPA CE A STAT O VREME JOS PE PODEA, PARINTELE ZAMBEA LA EA-PROBABIL CA-L INVINSE-SE PE VRAJMAS--FEMEIA A PLECAT LINISTITA CU SOTUL VORBIND NORMAL--IATA DRAGII MEI PUTEREA CRUCII ORTODOXE PE CARE UNII O DESFIINTEAZA VA DORESC PACE IN SUFLETE SI IN LUME ,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu-ti scrii numele in loc de anonim 5?
      De ce ti-e frica?

      Ștergere
    2. Multumim pentru acest exemplu care confirma rolul si puterea Sfintei Cruci.

      Ștergere
  17. pt 13 mai 22:36-as putea sa-mi aleg orice nume -mie nu mi-e frica de ce as putea pati-ca sunt bolnav si traiesc doar pt familie si cat o vrea DUMNEZEU---DAAAR NU VREAU NICI DUPA MOARTEA PARINTILOR CUNOSCUTI DE MINE CU MARI DARURI -SA FIE DENIGRATI-pt ca sunt multi curiosi DAR PUTIN CREDINCIOSI-probabil d-stra sunteti mai nou pe blog-eu scriu PE BLOG la D-NA MARIA de vreo 2 ani pt ca nu-mi place sa ma expun public sunt multe mistere de aflat-pe unele o sa le scriu in timp---MULTUMIT!

    RăspundețiȘtergere
  18. pt 13 mai 22:18 scrieti si d-stra ceva minunat ce vi s-a intamplat sau ce stiti de la altii-ar fi o modalitate sa aflam noutati spirituale pe care unii le asteapta-daca aveti blog scrieti acolo si nu sub ANONIMAT CA ACUM-DE CE NU VA DESCOPERIT NUMELE? sau blogul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu va descoperiti numele, "anonim5"? Nu e frumos ce faci. Impui reguli la altii, pe care nu le respecti nici tu!

      Ștergere
  19. pt 14 mai 19:27-d-stra de ce srieti sub anonimat?!nu impun nici o regula si de respectat n-ai cum sa stii ce face un om in casa lui-in mintea si sufletul lui-FA PAS CAND SCRIU EU-blogul este creat special pt cei cu ceva spiritualitate

    RăspundețiȘtergere
  20. pt 14 mai 19:18-am spus ca sunt bolnav si sunt multi tineri si mai in varsta ca mine --la ce-ti foloseste sa stii--eu te-am intrebat asa ceva???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 5, este important ceea ce scrii aici, iar exemplele si experienta ta de viata pot constitui invataminte pentru toti cei care citesc postarile tale. Orice nume ti-ai scrie aici, nu este relevant/important fiindca oricum nu te cunoastem si nici nu ar fi bine sa fii luat in zeflemea de unii care intra pe acest blog doar pentru a combate (pe Maria si pe ceilalti) si fii sigur ca nici tu nu ai fi exclus. Iti citesc postarile cu placere de fiecare data fiindca dai exemple reale si de folos cu referire la subiectele in discutie. Iti doresc sa te insanatosesti si sa treci cu bine prin incercarea data de Dumnezeu.

      Ștergere
  21. Citind aici imi dau seama ca dr. Nicolae Grosu avea dreptate in citatul:"Aşadar, societatea românească fiind caracterizată de dezbinare, specifică stadiului de populaţie, nu de unitate, specifică stadiului de popor, relaţiile sociale dintre români sunt – inclusiv la nivelul elitelor (autorităţi, patroni, manageri, medici, profesori, preoţi) sau în raport cu acestea – de repulsie, de batjocură şi de jecmăneală, rezultând că viaţa românului este, tocmai din cauza românilor, o necurmată suferinţă şi că deci, cei mai înverşunaţi duşmani ai românului sunt chiar românii şi că cel mai antiromânesc comportament îl manifestă românii înşişi".

    RăspundețiȘtergere
  22. pr an 15 mai 10:44-v-am admirat sinceritatea si faptul ca d-stra credeti ca eu scriu ADEVARURI-traite de mine si familia mea sau relatate de prieteni de incredere-si asa este -eu nu o combat pe D-NA MARIA oar ii cer amanunte-are si ea realitatea ei- sanatate si bucurii va doresc

    RăspundețiȘtergere