duminică, 29 ianuarie 2017

ÎN SFANTUL POTIR , ERA CHIAR TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI ! MAICA DOMNULUI MI -A DAT SFANTA ÎMPĂRTASANIE !

4 c
                 

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ...


AJUTORUL  TĂU , PENTRU  ZIDIREA  CUVANTULUI  LUI DUMNEZEU, 


ESTE DE NEPREŢUIT !


https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14


7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru IANUARIE  2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ...    
             29  Ianuarie 2017, ora 4,23 zori de zi !

                                         Dragii mei, 

În aceasta dimineaţă în zori de zi, ma trezeste o Lumina alba orbitor de stralucitoare, si astfel ,nu mai sunt in patul meu, ci sunt in SFANTA BISERICĂ, in faţa USILOR SFANTULUI ALTAR,din care iesea o Lumina orbitoare,cât 100 de Sori la un loc. 
Aici, în Sfanta Biserica erau multi credinciosi care stateau frumos la rând,pentru a primi SFANTA ÎMPĂRTASANIE.
Din Sfantul Altar vine o Lumina de Soare, ca un nor de Soare ce inunda USILE larg deschise. 
Aud glas ,care spune cu multa iubire aşa :

                "Cu Trup traieste, Maica Sanatatii !"
    
                                    Image result for sfantul altar  .
În aceasta clipă fratilor, eu fiind in faţa sfintelor UŞI, am in faţa mea un barbat care asteapta si el ,ca sa primeasca Sfanta Împărtasanie.
Dar rămân uimită dragii mei, de gestul acestui bărbat care face doi pasi înapoi, pentru a mă lăsa pe mine prima în faţa sfintelor Usi larg deschise,de unde venea Lumina aurie ,Lumină care ,inundase pur si simplu SFANTUL ALTAR.
Aici ,în Lumina aurie din Sfantul Altar, disting o Silueta de femeie in vesmant alb orbitor de stralucitor, care se apropie de mine, stând la doar un pas distanta ,in Sfantul ALTAR.
Aceasta femeie dragilor, avea POTIRUL SFANT cu SFANTA si DUMNEZEIASCA ÎMPĂRTASNIE în Mâinile Sale Prea curate si Prea sfinte.
Era chiar, PREA SFANTA NASCATOARE de DUMNEZEU cu POTIRUL SFANT .
Priveam la Măicuţa Sfanta, priveam la Sfantul Potir din Mâinile Sale, si astfel ,aud un glas Divin,care venea chiar de deasupra Potirului sfant.

Image result for POTIRImage result for maica domnului vesmant alb..

Glasul mă chema si mă îndemna aşa:

            "Hai vino ,vino !"
  Iar eu păsesc cu sfiala,gandindu-ma în acelasi timp la faptul că ,potrivit traditiilor din BOR,barbatii au întâietate.
Dar MAICA PREA CURATA FECIOARA MARIA , îmi spune cu Iubire asa:
               "Hai! Vino si ia de aici !"
(iar eu ,ma gandeam în sinea mea, cum sa iau singura din SFANTUL POTIR),si întreb doar cu gandul meu:

               Am voie să iau singură?

Dar Maica Prea Curata Fecioara Maria ,a cunoscut gandul meu, si mă cheamă din nou:

             Hai vino aici , si priveste!

Mă apropii la îndemnul Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, privesc în Potirul Sfant, si ce văd?
Vad chiar Trupul din carne al Lui IISUS HRISTOS,plutind în mijlocul Sângelui Său ,varsat pe Cruce pentru mantuirea noastra.
Da, in POTIRUL SFANT,se afla chiar Iisus Hristos si Sangele Său.
Maica Domnului, imi spune ca sa iau lingurita de argint, si sa amestec acolo în POTIRUL SFANT,unde se afla Fiul Ei cu Trup si Sangele Său.
În clipa în care , mi s-a pus lingurita în mâna mea dreapta si am atins Trupul si Sangele Domnului,o mare Minune se petrecuse chiar sub privirile ochilor mei.
În sfantul Potir,nu mai era Trupul de carne al Domnului,si nici Sângele Său,ci vedeam, numai vin alb.
Amestec cu lingurita ca din argint alb în sfantul Potir,după care, am scos-o din el ,pentru că ,nu vedeam si pâine în acel vin alb; ma gandeam, cum sa iau eu numai vin alb?
La acest gand al meu, o forta nevazută îmi ridica lingurita în aer,chiar deasupra Potirului sfant,si chiar o scufunda in sfantul POTIR.
Lingurita se misca singura în Potirul sfant,amesteca singura în vinul alb,iar eu priveam cu uimire la ceea ce se petrecea.
Fratilor, vedeam cum sub vinul alb apărusera firimituri mici de pâine ,ce erau ,precum cristalele de zahar,atât de mici erau.
Lingurita dragii mei,se misca singura în Potirul Sfant,apoi se ridica în aer, si vine singura spre mine.
Maica Domnului îmi spune, ca sa deschid gura mea,iar eu ma supun Voii Sale.
Înainte ca PREA CURATA FECIOARA MARIA, să-mi dea SFANTA ÎMPĂRTASANIE din Mânutele-I Sfinte,îmi arata ce contine lingurita.
Dragii mei, în lingurită era atât de puţin din Trup si Sangele Domnului ,sub chipul vinului si al pâinii din sfantul Potir,doar cât un bob de orez.
Mă gîndeam că ,la o asa mică cantitate, nici nu o sa-i simt gustul.
Deschid gura mea, si primesc Sfanta Împărtasanie cât bobul de orez, chiar din Mâinile Maicutei noastre.
În aceasta clipă,simt cum gura mea s-a umplut cu SFANTA IMPĂRTASANIE,chiar daca era cât bobul de orez continutul linguritei.
Chiar în acest moment când scriu,un glas divin imi spune sa scriu asa:
          "Şi gura mea, s-a umplut de Duh Sfant!"

Dragii mei,m-au podidit lacrimile în acest moment cand scriu,constatând pentru a nu mai stiu a câta oara, faptul că, lângă mine ,întru mine, in orele în care scriu aici pe BLOG,o forţă nevazută de mine,dar trimisă de Dumnezeu, îmi stie fiecare cuvintel pe care il astern aici, iar atunci cand trebuie, intervine si ma ajuta sa scriu mai departe.
Nimic, nu scriu aici numai din voia mea! 
Ci toate sunt stiute acolo Sus, la Dumnezeu si la Maica Domnului.
Dar sa continui.
În clipa în care înghitisem Sfanta si dumnezeiasca Împărtăsanie, din Mâinile Prea Curatei Maici, văd SFÂNTUL POTIR în aer în faţa mea, iar deasupra sfantului Potir, sta chiar MAICA SFANTA, care ma intreaba cu Iubire asa:

                 " E bun, nu ?"

Iar eu ,raspund fara cuvinte,doar in gandul meu, raspund asa:

                    Mi-a racorit sufletul si tot trupul pe dinauntru.

În acest moment dragilor,atât sfantul Potir,cât si Maica Sfanta cu tot cu LUMINA aurie din SFANTUL ALTAR, au disparut cât am clipi din ochi.
Acum eram iarasi in faţa sfintelor Usi larg deschise,aveam în faţa mea acel bărbat care facuse doi pasi inapoi,atunci cand se petrecuse MINUNEA.
Bărbatul si toti celilalti credinciosi , asteptau ca să iese Părintele din SFANTUL ALTAR ,pentru a primi Sfanta si dumnezeiasca Împărtasanie,în timp ce eu ,tocmai primisem Sfanta si dumnezeiasca Împărtasanie ,din Mâinile Maicii Prea Curatei Fecioara Maria.
Dragii mei,daca nu aveti pâna în acest moment un Duhovnic,va rog din suflet sa -l cautati, si sa mergeti ca sa va spovediti,după care, sa primiti DOCTORIA SUFLETULUI si a trupului. Adica,Sfanta si Dumnezeiasca Împărtasanie cu Prea Scump si Prea Sfant Trup si Sangele Domnului,care, pentru noi S-a transformat în Pâine si Vin,deoarece,nimeni nu ar fi putut sa inghita carne si sange,asa cum am vazut eu în Potirul Sfant,asa cum mi-a fost arătat de Prea Curata Fecioara Maria,Căreia I se cuvine, împreună cu al Său Fiu Iisus Hristos Domnul Mântuitorul nostru,toata cinstea,slava si închinarea,Amin.
                                 Cu dragoste,Maria.





          

38 de comentarii:

  1. Constatasem eu saptamana trecuta ca de cand nu l-am mai impartasit pe fiu, de vreo trei luni,nu a mai racit, nici tuse nimic si chiar m-am indoit de sf.impartasanie ...am zis poate preotul nu are har...poate de asta...raceste sau se imbolnavrste, ori am asociat gresit, iar acum ati venit cu astfel de mesaje...posibil sa fie adresate mie si nu numai...

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,Trupul Lui Hristos primiti Si din izvorul cel fara de moarte gustati" se canta la strana cand preotul impartaseste. Nu avem nicio indoiala ca asta primim.

    RăspundețiȘtergere
  3. TARE PUTINI SCRIU PE BLOG CAND VORBITI DE SF TAINE MAI ALES DE IMPARTASANIE --D-NA MARIA LA CRITICI SI INSULTE SUNT PRIMII---haideti sa va spun o poveste adevarata---pe timpul raposatului o ruda a mea ff credincioasa primise de la manastire anafura--a pus-o intr-o cutie si intr-o dimineata cand sa ia din ea a vazut CARNE SI SANGE---a chemat si alte prietene carora le-a dat din cutie si s-au speriat toate---ASADAR NU NUMAI SF IMPARTASANIE ESTE ADEVARATA CI SI anafora care este trupul Mantuitorului si a Maicii sale---sa nu ne indoim pt ca sunt taine mari sanatate si pace voua

    RăspundețiȘtergere
  4. 22 01, eu cred ca este adevarat ce spui .

    RăspundețiȘtergere
  5. Ultima notitie de la digi 24 , caci tatal lui Trump este un emigrant romin din Cernauti .

    RăspundețiȘtergere
  6. DOAMNE IUSE HRISTOASE TRIMITE PESTE NOI TOTI DUHUL SFINT CA SE NE UMPLE DE IUBIRE INTELEPCIUNE SI MULTA CREDINTA PT A PUTEA FACE VOIA TA ASA CUM SE CUVINE AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  7. DOAMNE IUSE HRISTOASE TRIMITE PESTE NOI TOTI DUHUL SFINT CA SE NE UMPLE DE IUBIRE INTELEPCIUNE SI MULTA CREDINTA PT A PUTEA FACE VOIA TA ASA CUM SE CUVINE AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne, intoarcei la bunatate si rugaciune pe toti vrajmasii mei. Amin.
    Ila

    RăspundețiȘtergere
  9. este adevarat anonim 29 ianuarie 2017 22.08--am fost martora la multe slujbe cu preoti monahi mari le voi spune pe toate numai nume nu dau ---SINGURUL DESPRE CARE SPUN ESTE PUSTNICUL GHEORGHE DE LA CHIRITENI BICAZ CARE ACUM E LA DOMNUL --A FOST SI LA MINE CAND TRAIA SI AM VAZUT LUCRURI MINUNATE EU SI FAMILIA SANATATE SI PACE VOUA---PE PUSTNIC IL PUTETI VEDEA PE YOUTUBE PRIN MARTURIA UNUI CRESTIN

    RăspundețiȘtergere
  10. Putin sunt cei alesi...chemarea e pentru noi toti...sufletul nostru pangarit de lacomie si ura,mai tresare,dar ramane surd si orb in fata minunilor lui Dumnezeu...sa ne trezim,oameni buni! Doamne-ajuta! Doina

    RăspundețiȘtergere
  11. DOAMNE FERESTE sa se implineasca asta ....
    LEUCEMIE scrie pe tine
    sange alb
    Leucemia – boala „sângelui alb”

    - Leucemia prezintă un proces malign care se dezvoltă din celule hemopoietice (generatoare de sânge) ale măduvei oaselor. Măduva osoasă este un ţesut prezent în majoritatea oaselor. În leucemie, măduva osoasă începe să producă prea multe leucocite (aşa-numite „celulele albe”), care nu-şi mai îndeplinesc normal funcţiile. Aceste celule se înmulţesc încontinuu, când ar fi normal să se oprească din acest proces. De aici şi denumirea bolii - în traducere din greacă „leucemie” înseamnă „sânge alb”. Cu timpul, aceste celule patologice ajung să înlocuiască celulele normale - leucocitele, eritrocitele şi trombocitele. Leucocitele au rolul de a ajuta organismul să lupte cu infecţiile. Eritrocitele au rolul de a asigura o bună oxigenare la nivel celular, necesară pentru o bună funcţionare a organismului, iar trombocitele contribuie la oprirea sângerărilor. În momentul când aceste celule leucemice le înlocuiesc pe cele normale, sângele nu-şi mai poate îndeplini funcţiile.

    deci DIAVOLUL e smecher SI TU INGHITI prostiile lui ... ce sa facem atunci CA SA TI SE SALVEZE SUFLETUL vei primi asta CA SA TE OPRESTI .... deci DOAMNE FERESTE dar ATENTIE CA AM SPUS/O SI O REPET .....NU TE JUCA CU MANTUIREA TA .... DUHUL SFINT CITIRE DIN SFINTA SCRIPTURA .... DUR ADEVAR STIU .... '' PRUNCA 7 '' O PROSTIE mare , acum '' maria '' care te impartaseste din potir FEMEIA , cu SANGE ALB ... si tu zambesti ca e bun , nu??? INSELAREEEE ... asa a facut si eva DIN POMUL OPRIT era BUNNNN .... DUR ADEVAR STIU .....


    aviz amatorilor si amatoarelor

    crestin ortodox

    ps : demonii iti dau creta de baut , diavolul iti da sange alb ... dar tu in MANDRIA TA te mai si bucuri DE VRAJELILE ASTEA ... dur adevar stiu



    AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
  12. Doamne mai baiatule , mai crestinule sa ai grija de tine , cateodata parca te vad singur pe campul de lupta si ca o mama ce sut , tremur si pentru tine . Ma impresionezi cateodata pana la lacrimi . Sa te bati cu si prin cuvinte nu e usor , esti cam singur aici . Ai grija de tine si fii in pacea si bunatatea Domnului Iisus si Maica Domnului sa te pazeasca pe tine si ortodoxia romaneasca . Dumnezeu este cu noi toti si nimeni impotriva ! Amin .

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim31 ianuarie 2017, 23:15
    Doamne mai baiatule , mai crestinule sa ai grija de tine , cateodata parca te vad singur pe campul de lupta si ca o mama ce sut , tremur si pentru tine . Ma impresionezi cateodata pana la lacrimi . Sa te bati cu si prin cuvinte nu e usor , esti cam singur aici . Ai grija de tine si fii in pacea si bunatatea Domnului Iisus si Maica Domnului sa te pazeasca pe tine si ortodoxia romaneasca . Dumnezeu este cu noi toti si nimeni impotriva ! Amin .


    raspuns :
    Dimitrie Bolintineanu
    Muma lui Ştefan cel Mare

    I
    Pe o stâncă neagră, într-un vechi castel,
    Unde cură-n poale un râu mititel,
    Plânge şi suspină tânăra domniţă,
    Dulce şi suavă ca o garofiţă;
    Căci în bătălie soţul ei dorit
    A plecat cu oastea şi n-a mai venit.
    Ochii săi albaştri ard în lăcrimele
    Cum lucesc în rouă două viorele;
    Buclele-i de aur cad pe albu-i sân,
    Rozele şi crinii pe faţă-i se-ngân.
    Însă doamna soacră lângă ea veghează
    Şi cu dulci cuvinte o îmbărbătează.

    II
    Un orologiu sună noaptea jumătate.
    În castel în poartă oare cine bate?
    - "Eu sunt, bună maică, fiul tău dorit;
    Eu, şi de la oaste mă întorc rănit.
    Soarta noastră fuse crudă astă dată:
    Mica mea oştire fuge sfărămată.
    Dar deschideţi poarta... Turcii mă-nconjor...
    Vântul suflă rece... Rănile mă dor!"
    Tânăra domniţă la fereastră sare.
    - "Ce faci tu, copilă?" zice doamna mare.
    Apoi ea la poartă atunci a ieşit
    Şi-n tăcerea nopţii astfel i-a vorbit:
    - "Ce spui, tu, străine? Ştefan e departe;
    Braţul său prin taberi mii de morţi împarte.
    Eu sunt a sa mumă; el e fiul meu;
    De eşti tu acela, nu-ţi sunt mumă eu!
    Însă dacă cerul, vrând să-ngreuieze
    Anii vieţii mele şi să mă-ntristeze,
    Nobilul tău suflet astfel l-a schimbat;
    Dacă tu eşti Ştefan cu adevărat,
    Apoi tu aice fără biruinţă
    Nu poţi ca să intri cu a mea voinţă.
    Du-te la oştire! Pentru ţara mori!
    Şi-ţi va fi mormântul coronat cu flori!"

    III
    Ştefan se întoarce şi din cornu-i sună;
    Oastea lui zdrobită de prin văi adună.
    Lupta iar începe... Duşmanii zdrobiţi
    Cad ca nişte spice, de securi loviţi.


    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim31 ianuarie 2017, 23:15

    RASPUNS :
    În 15 august Voievodul Constantin Brâncoveanu şi Doamna Maria adunasera 40 de ani de căsnicie, domnitorul urma să împlinească 60 de ani de viaţă şi Maria işi sărbătorea ziua numelor. Când a primit, în închisoare, vestea cutremurătoare că soţul, cei patru fii şi ginerele ei au fost ucişi şi trupurile lor azvârlite în mare, Marica a dovedit o tărie de neînchipuit. Şi-a înfrânt durerea şi lacrimile şi a luat legătura cu patriarhul de la Constantinopol şi împreună au tocmit nişte pescari să scoată trupurile din apă şi martirii au fost îngropaţi într-o mănăstire din insula Prinkipo.


    Cele trei femei au fost duse mai întîi ca roabe în seraiul sultanului, apoi condamnate la închisoare pe viaţă, iar după şapte luni doamna Marica a reuşit să obţină eliberarea, în schimbul a 50.000 de galbeni împrumutaţi cu dobânda uriaşă, şi exilul, la Kutais, pe ţărmul georgian al Marii Negre.


    În octombrie 1716, în drumul spre Bucureşti, doamna Marica a adresat o scrisoare Mitropolitului Ţării Româneşti, boierilor şi prin ei întregului popor, vorbindu-le de iertarea acordată tuturor pribegilor, de scutirea de biruri şi îndemnându-i să se întoarcă la casele lor şi să se apuce de treabă spre binele ţării. A fost o adevărată “proclamaţie”, singură pe care o femeie o adresase vreodată românilor.

    Doamna Marica cea bună şi blândă a devenit o femeie de fier.


    În 1720 Marica a reuşit să aducă în ţară rămăşiţele pământeşti ale soţului ei, şi probabil şi ale copiilor, şi le-a înmormântat în Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Deasupra mormântului domnitorului, prin grijă doamnei Maria, s-a aşezat o lespede simplă de marmură albă, cu chenar floral specific brâncovenesc şi pe candelă de argintde deasupora criptei s-a inscripţionat în litere mărunte chirilice :

    « Această candelă, ce s-au dat la s(ve)ţi Gheorghie cel Nou, luminează unde odihnescu oasele fericitului Domnu Io Constantin Brâncoveanu Basarab Voievod şi iaste făcută de Doamna Marii Sale Măriia, carea şi măria sa nădăjduieşte în Domnul iarăşi aici să i se odihnească oasele ».

    În aceeaşi biserica, începută de bunicul ei, Antonie Vodă din Popeşti, a fost şi ea îngropată, în decembrie 1729, alături de trupul voievodului.



    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
  15. https://www.youtube.com/watch?v=jTuntEPJZow

    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
  16. https://www.youtube.com/watch?v=nxVrfhVktZQ

    aviz AMATORILOR SI AMATOARELOR

    CRESTIN ORTODOX

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim31 ianuarie 2017, 23:15
    , cateodata parca te vad singur pe campul de lupta

    RASPUNS :
    SFINTA SCRIPTURA CITIRE
    Avraam SINGUR pe cimpul de lupta
    ISAAC singur pe cimpul de lupta
    Iacov SINGUR pe cimpul de lupta
    Moise SINGUR pe cimpul de lupta
    ISUS NAVI sigur pe cimpul de lupta
    ilie SINGUR pe cimpul de lupta
    Enoh SINGUR pe cimpul de lupta
    samson SINGUR pe cimpul de lupta
    etc etc etc

    Iisus SINGUR PE CRUCE .....


    ce aveau toti ACESTI BARBATI in comun ???

    un SINGUR TATA , un sigur DUH si CUVINTUL facut TRUP AL LOR =Sfinta TREIME CU EI IN EI SI PENTRU EI .... ROBUL LUI DUMNEZEU NICIODATA , DAR NICIODATA nu poate muri CA DUMNEZEU ESTE VIATA VESNICA .... deci '' INDRAZNITI , eu AM BIRUIT LUMEAAAAA '' a spus IISUS HRISTOS

    asadar E SIMPLU .... LUPTA E BARBATEASCA , INVINGEREA E DIVINAAAAAA A INTREGI LUMI .... gura LUMII se INCHIDE si ATUNCI VA FI IADUL FARA SCAPARE a celor PRINSI acolo .... DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT


    si bineinteles o mica realitate a TOTULUI care este IISUS HRISTOS si o dedicatie PENTRU el, MODERNA PENTRU SLAVA SFINTEI TREIMI , SI pentru INTREAGA ORTODOXIE .... VREAU SA VAD SI EU cine E ATIT DE NEBUN sa se puna CU ARMATA SFINTILOR , MUCENICILOR , EROILOR , CETELOR CERESTI , A FECIOAREI MARIA , SI A CELUI CARE A FACUT CERUL SI PAMINTUL ???? stiu ,E DIAVOLUL, SATAN SI SARPELE dar DEGEABA CA STIM FINALUL , E PEDEPSIT impreuna cu cei care il slujesc dintre oameni fie ei femei , barbati , copii , batrini , tineri , indiferent de rasa , ..... HA HA HA ... deci timpul lor INCA NU A SOSIT dar E SCRIS ca vor avea parte DE EL tocmai ca JUDECATA SA FIE NEMILOASA ca timpul se va OPRI ... deci e dur adevarul ... DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT ....

    https://www.youtube.com/watch?v=8FOg2nYHXb8


    CRESTIN ORTODOX

    ps cind omul PLATESTE CU SANGE , DURERE SI ALTE DEZASTRE o SA FIE FOARTE ATENT ce SPUNE SI FACE ... DUMNEZEU TACE tocmai pentru CA MULTI NU SUNT PREGATITI SA ASCULTE si o face DIN IUBIRE PENTRU EI , dar cIND VA VORBI DUMNEZEU atunci toti si toate O SA SE CUTREMURE DE NIMIC NU SE VA COMPARA DIN CE STIU .... spre binele lor ESTE SA FIE PREGATITI ca altfel SCRASNETUL DINTILOR SI VAIETELE LOR vor fi FARA SCAPARE SI ALESE DE EI ... MOISE in vechiul testament A CERUT ca poporul VROIA DOVEZI CA DUMNEZEU sa LE VORBEASCA si CIND a VORBIT , toti CUTREMURATI i/au spus LUI MOISE sa VORBEASCa doar el CU DUMNEZEU ca EI ASCULTA .... ha ha ha ha ha .... multi si multe NU CITESC DESPRE VECHIUL TESTamENT DAR AU PARERI despre DUMNEZEU INSUFLATE DE DEMONI , DIAVOL etc etc etc .... cind vrei sa il infrunti PE DUMNEZEU , e bine SA IL CUNOSTI INAINTE ca sa stii cu cine te pui DAR NEROZII SI NEROADELE isi permit asta .... vai si amar E CIND DUMNEZEU VA ACCEPTA PROVOCAREA OMULUI .... se va numi APOCALIPSA ... ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Impresionant , mai baiatule , nu am cuvinte . Cateodata imi dati impresia ca sunteti mai multi , un grup, alteori simt pustiul , dar in pustiu este o voce care despica totul . Dumnezeu sa iti binecuvanteze parintii si sa fii mereu pazit de Maica Domnului .

      Se întoarce Dumnezeu în România (Petru Dugulescu)

      Se-ntoarce Dumnezeu in Romania,
      Trecand prin vama, fara pasaport!
      S-alunge pe tirani si tirania,
      Sa ne aduca-n tara omenia,
      O marfa ce-am vandut-o la export.

      Se-ntoarce Dumnezeu in Romania -
      In tara Lui de care I-a fost dor…
      Caci L-am chemat cu totii in agonia
      Acelor ore cand veni urgia,
      Ingenunchiati, smeriti, sub tricolor.

      Se-ntoarce-n tara Domnul, sa ne spele
      Si sa ne-nvete sa traim frumos.
      Noi vrem un Dumnezeu de vremuri grele
      Si-apoi sa plece dincolo de stele
      Ca stim noi ce sa facem aici jos.

      Se-ntoarce-n tara Domnul cu Scriptura -
      Ca sa ne-nvete viata de crestini;
      Dar ateismul si nomenclatura
      Si-au transformat subtil coloratura
      Si -I impletesc din nou cununi de spini.

      Cu darul de iubire si dreptate
      Se-ntoarce Dumnezeul Preainalt;
      Sa nu mai fie-n tara strambatate,
      Nici comunism si nici securitate,
      Sa nu mai moara tineri pe asfalt.

      Sta Dumnezeu la poarta, Romanie -
      Dar cine Ii va spune: "bun venit!"?
      La Parlament si la Presedentie
      Se-aproba legi, se vrea democratie,
      Dar, Numele Lui nu e pomenit.

      Te cheama Creatorul azi, nu maine,
      In ceasul de destin hotaritor -
      Sa-ti franga-n dar a invierii paine;
      Acum ori niciodata poti romane
      Sa ai un Dumnezeu si-un viitor!

      Rug și flacără -1980
      https://www.youtube.com/watch?v=tsVl2gm2nVU

      Duhul aurului (Dan Piţa & Mircea Veroiu, 1974)

      https://www.youtube.com/watch?v=p6fLRsMxETI

      Ștergere
    2. P.S. Multumesc pentru solilocviul de libertate , de libertate a exprimarii . Monologul ortodoxiei ti-l sustii singur intotdeauna , nu am vazut decat palide tentative de dialog.

      Ștergere
    3. Cateodata imi dati impresia ca sunteti mai multi , un grup, alteori simt pustiul , dar in pustiu este o voce care despica totul .


      Se-ntoarce-n tara Domnul cu Scriptura -
      Ca sa ne-nvete viata de crestini;
      Dar ateismul si nomenclatura
      Si-au transformat subtil coloratura
      Si -I impletesc din nou cununi de spini.


      raspuns :
      DIN SPINI am sa imi fac coroana
      pe cap O SA MI-O PUN zambind
      CACI ROMANIA ESTE A MEA MAMA
      si TATAL MEU ACEST PAMINT

      De plata mea va fi cu sange
      asa sa fie ca-m invatat
      cum CRUCEA NU O POTI INVINGE
      caci MORT de sunt SUNT INVIAT

      asadar DUSMANI ce imi doriti moartea
      VIATA e tot ce am si dau
      DAR ALTA VIATA A PLATIT CU VIATA
      si EU PE ea DORESC S-O AM

      Eu treaba mea mi/o fac cu sange
      si DE PLATA ASTA MI SE CERE
      UN LUCRU nu uitati SA FIE
      prin MOARTE sa faceti avere

      crestin ortodox

      Ștergere
    4. Sta Dumnezeu la poarta, Romanie -
      Dar cine Ii va spune: "bun venit!"?
      La Parlament si la Presedentie
      Se-aproba legi, se vrea democratie,
      Dar, Numele Lui nu e pomenit.


      RASPUNS :
      Cind DUMNEZEU vrea paine si sare
      Romane DA/I si ai aflat
      ca legamint sfint ESTE ACEASTA
      si DUMNEZEU e-ndulpecat


      romane n/ai aur CA TI S/A FURAT ?
      Nu-i bai CA DUMNEZEU E CEL BOGAT
      sare si paine de ai pe masa
      EL SIGUR ITI ESTE IN CASA
      taina ACEASTA e maiastra
      SUfletul cu har o sa iti creasca ....


      crestin ortodox

      Ștergere
    5. Se-ntoarce Dumnezeu in Romania -
      In tara Lui de care I-a fost dor…
      Caci L-am chemat cu totii in agonia
      Acelor ore cand veni urgia,
      Ingenunchiati, smeriti, sub tricolor.

      raspuns
      Tricolor AM INVATAT sau fiu
      rosu - sange , galben -viu in albastru -PURPURIU
      TOTUL E de-un VERDE viu
      Dumnezeu e peste viu
      Romania al meu fiu
      Dragoste de neam si tara
      dusmanilor IESITI din tara
      caci cind vine judecata
      toti o sa veniti cu plata
      si ea singura va este MOARTEA ......

      AVIZ AMATORILOR SI AMATOARELOR

      CRESTIN ORTODOX

      Ștergere
    6. Kingdom of Heaven - Regatul cerului - 2005

      http://filmehd.net/kingdom-of-heaven-regatul-cerului.html


      Vizionare placuta ! server 1

      Ștergere
  18. Exodus : Zei si regi

    https://ok.ru/video/38286199315

    sau aici :

    http://www.filmeonline.biz/exodus-zei-si-regi-2014.html

    Vizionare placuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim1 februarie 2017, 20:23
      Exodus : Zei si regi

      https://ok.ru/video/38286199315

      sau aici :

      http://www.filmeonline.biz/exodus-zei-si-regi-2014.html

      Vizionare placuta !

      RASPUNS :
      ESTE ADEVARAT si sa bage la cap si amatorii si amatoarele

      felicitari pentru postare si astia care nu citesc POT SA VADA dar SA RETINA .... DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT ...

      crestin ortodox

      Ștergere
  19. In limba ta - Grigore Vieru

    In aceeasi limba
    Toata lumea plange,
    In aceeasi limba
    Rade un pamant.
    Ci doar in limba ta
    Durerea poti s-o mangai,
    Iar bucuria
    S-o preschimbi in cant.

    In limba ta
    Ti-e dor de mama
    Si vinul e mai vin,
    Si pranzul e mai pranz.
    Si doar in limba ta
    Poti rade singur,
    Si doar in limba ta
    Te poti opri din plans.

    Iar cand nu poti
    Nici plange si nici rade,
    Cand nu poti mangaia
    Si nici canta,
    Cu-al tau pamant,
    Cu cerul tau in fata,
    Tu taci atunce
    Tot in limba ta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Grigore Vieru - Trei culori

    Straine pofte ne-au rapit
    Cand via dulce, cand ogorul,
    Dar nimeni nu a izbutit
    Din piept sa smulga Tricolorul.
    Fusese vremea mult prea crunta,
    Si-atat ne-a ars de dansul dorul,
    Ca azi ne strangem si la nunta
    Si la botez cu Tricolorul.
    Trei culori si-o singura iubire
    Romaneasca,
    Trei culori si-o singura vorbire
    Romaneasca!
    Trei culori si-o singura credinta
    Romaneasca,
    Trei culori si-o singura fiinta
    Romaneasca!
    Atat de minunat scanteie,
    De crezi ca de pe bolti albastre
    L-a rupt Hristos din curcubeie
    Si l-a dat romanimii noastre.
    E cald sub el ca sub o rana
    Ce-a chinuit Mantuitorul,

    E cald in Tara cea Stefana,
    Ne incalzeste Tricolorul.
    Trei culori si-o singura iubire
    Romaneasca,
    Trei culori si-o singura vorbire
    Romaneasca!
    Trei culori si-o singura credinta
    Romaneasca,
    Trei culori si-o singura fiinta
    Romaneasca!

    RăspundețiȘtergere
  21. Grigore Vieru - Despre Fericire

    Sunt fericit
    Ca n-am cântat paunii.
    Cântat-am marul înflorit:
    Cel rusinându-se
    De trupul gol al Lunii,
    Izvorul care reînvata
    De unde vine,
    Când s-a fost nascut
    Si malul sfredelit
    De tipatul durut
    Pe care-l dau lastunii.
    Sunt fericit
    C-am plâns ori
    M-am batut în vatra
    Cu hoarda
    Ploilor de piatra,
    C-am încalzit
    Cu sângele-mi ranit
    Pamântul
    (Ori poate-mi încalzii
    Mormântul? !),
    C-am fost o trestie
    Cu-ndurerata pleoapa
    În aer jumatate
    Si jumatate-n apa.
    Sunt fericit
    C-aud cum suna-n fata,
    Prea tainic si integru,
    Un cântec drag,
    Atât de cunoscut,
    Si ca ma latra-n urma
    Cu cerul gurii negru
    Prapastia
    Pe care zburator
    O am trecut;
    Ca nu aurul eu numar,
    Ci stelele din cer
    Si-n lacrima de lut -
    Strabunii.
    Erou nu sunt,
    Mariri nu cer,
    Sunt fericit
    Ca n-am cântat paunii.

    RăspundețiȘtergere
  22. Grigore Vieru - Zăpăcirea lacrimii

    Au zăpăcit,
    Au încurcat până şi
    Lacrima bătrânei măicuţe,
    Până şi apa
    Copilăriei noastre.
    Frate, ei urăsc
    Cântecul tău.
    Ei urăsc cântecul
    Care arată Prutului
    Pe unde să curgă.
    Noi credem în izbândă.
    Chiar dacă nu
    Există Dumnezeu,
    Nimeni
    Nu-i poate ocupa locul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Film – Mussolini: Ultimul Act – Mussolini Ultimo Atto (1974)

    http://magazinweb.net/film-mussolini-ultimul-act-mussolini-ultimo-atto-1974.html

    Vizionare placuta !


    un film vechi, istoric , rar . Istoria se repeta , istoria nu se sterge , in ea gasim mereu acel ,,memento mori'' . Am spus-o mereu printre randuri ...pe aici .

    RăspundețiȘtergere
  24. Tinerii Emil Cioran şi Mircea Eliade, fascişti înfocaţi




    1937, martie 21 – Bucureşti. Articolul intitulat ,,Renunţarea la libertate”, publicat de Emil Cioran în ziarul „Vremea“.



    De cînd e lumea, oamenii au aspirat spre libertate şi s-au bucurat de cîte ori au pierdut-o. Mai mult. Ei au căutat, au făcut eforturi disperate spre a o pierde. Altcum nu se explică frenezia de a lichida regimurile liberale şi avîntul pasionat spre dictatură. Plictiseala de libertate este una dintre cele mai grave şi mai iritante exasperări la care poate ajunge omul. Deoarece acesta, neavînd axa în interiorul fiinţei sale, încearcă să se salveze prin tot ceea ce nu e el. Chiar în regimurile de teroare omul e mai sigur de el însuşi, decît de fanteziile democraţiei. Lenea de a gîndi şi frica de se a izola monadic în lume îl fac să accepte, cu veselie şi cu o agreabilă resemnare, imperativele şi comanda dictatorilor. O epocă de libertăţi nemărginite, de democraţie, „sinceră“ şi extremă, care s-ar prelungi indefinit, ar fi prăbuşirea inevitabilă a umanităţii. Muritorii n-au iubit cu pasiune decît pe aceia care le-au pus căluşe. Şi pe cine au transformat ei în mit? Pe călăii libertăţii lor.

    Cred că sînt puţini oameni – chiar în Germania – care să aibă o admiraţie mai mare pentru Hitler decît mine. Şi nu vreau să reduc nimic din nimbul lui monumental, dacă amintesc observaţia ironică pe care o făceam de cîte ori îl vedeam aclamat de mulţime. Mi se părea atunci că toţi muritorii aceia ridicau mîna spre el, cerînd un jug pe care ar putea încăpea toţi şi suspinînd după o pedeapsă ce nu trebuie să întîrzie. Un dictator are un suflet de călău mesianic, pătat de sînge şi de cer.

    Mulţimea vrea să i se comande. Cele mai sublime viziuni şi extaze comunicate prin flauturi de îngeri n-o pot pune în mişcare ca un marş militar. Adam a fost plutonier. Oare cum de n-am înţeles cu toţii că nu există nefericire mai mare pentru oameni decît să fie puşi să aleagă între bine şi rău? Cînd toate problemele ar fi suprimate, atunci poate ar accepta libertatea pînă la capăt, dar atîta vreme cît îi apasă chinul gîndului şi al irezolvabilului, ei sucombă în infinitul de Sahară al libertăţii.

    Spre dictatură aspiră, în special, două categorii opuse de oameni. De o parte, plebea eternă şi iresponsabilă, iar de cealaltă parte, spirite izolate care, dintr-un exces de rafinament şi de problematică, nu se mai pot hotărî pentru nici o valoare şi se abandonează unui curent de opinii, creat de energia şi de imperialismul dictatorial.

    RăspundețiȘtergere
  25. 2.
    Oricine cunoaşte cît de puţin ţărănimea de la noi, cu psihologia ei simplă şi rudimentară, trebuie să fie mai mult decît convins că ea nu aşteaptă altceva, decît dezintoxicarea de libertate, de toate ficţiunile şi iluziile acesteia. Un adevărat strigăt după dictatură şi o ură invincibilă împotriva unei libertăţi inutile. Pentru păturile care nu iau parte directă la istorie nu există tragedie mai mare decît democraţia. Ţărănimea a fost amestecată în procesul universal, într-o devenire la care n-are aderenţe. Democraţia n-a putut face din ea un factor activ al Istoriei, întrucît prostimea eternă a fost angajată într-o responsabilitate la care nu se simte chemată în mod esenţial. Ţăranii ar vrea ca totul să se facă peste ei, întrucît dictatura este paradisul lor terestru. Cînd vor şti că există un om, unul singur, care gîndeşte, suferă şi se agită pentru ei, cu condiţia să renunţe la iluzia individualităţii lor, nici unul nu va sta la gînduri să sacrifice această iluzie. Mulţimea anistorică nu are decît un ideal: pierderea libertăţii. Alţii să-şi ia răspunderea; ea nu vrea să judece şi, de frica anarhiei, se încîntă de teroare. De altfel, o societate fără intoleranţa şefilor s-ar transforma, în mai puţin de o zi, într-un grup de canibali, iar pînă la sfîrşitul zilei ar dispărea prin autodevorare.

    Dintre toate valorile de care s-a legat omenirea, nici una nu se „uzează“ mai repede ca libertatea. Senzaţia de neprielnicie devine dramatică. Şi astfel s-au născut, la intelectualii vremii noastre, o furie ciudată de supunere, o necesitate a orbirii, o voluptate a îngenuncherii. Nimeni nu vrea să mai fie liber. Aici trebuie căutată pasiunea pentru dreapta sau stînga. Ritmica istoriei universale nu este decît oscilaţia între libertate şi teroare. Fiecare epocă, prin unilateralitatea fatală a propriului său principiu, îşi află o negaţie interioară. Libertatea a atins limita posibilităţilor sale şi îşi află negaţia în excesul său. Acela ce nu înţelege blestemul ei – nu se poate descurca în dictaturile contemporane. Dreapta şi stînga se construiesc pe ruinele libertăţii. Tot pe aceste ruine, se construiesc miturile.

    Individualismul duce la atomizare. Dar în atomizare nu se mai poate crea nimic efectiv. De aceea, astăzi, formula tipizării prin dictatură este singura salvare. Şi apoi, din moment ce toate idealurile au o echivalenţă de nulitate, de ce să nu impună voinţa unuia o singură ordine de valabilităţi? Înseamnă, oare, că sînt acestea adevărate? Nu; ci numai fecunde. Un om politic în căutarea adevărului este o monstruozitate. El găseşte totdeauna nişte ficţiuni rodnice, pe care naivitatea sau şiretenia lui le impune ca adevăruri. Crede cineva serios că hitlerismul este „adevărat“? Teoretic, poate fi făcut ridicol. Practic, formulele lui şi-au dovedit eficienţa şi valoarea. Adevărurile politice nu depăşesc dimensiunile unui moment istoric. De altfel, istorism şi ficţionalism sînt corelative. Adevărul este de esenţă supra-istorică. Iar devenirea nu e decît un leagăn de înşelăciuni… Cu cît cineva are mai multă slăbiciune pentru eternitate, cu atît este mai puţin om politic. Sînt, însă, unii care, la o înţelegere excesivă a trans-istoricului, asociază un instinct politic deosebit. Şi atunci sînt condamnaţi toată viaţa să oscileze între vanităţi şi transcendenţă, în accese periodice de transfigurare şi trivialitate. Viaţa este, de altfel, făcută numai pentru oameni dintr-o bucată, proşti substanţiali şi închinători veşnicei prostii. Unei inimi învăluite în doliu azurat, spectacolul lumii este desfigurat de un urît antologic, de o plictiseală de mînăstire, sau de una, elementară, de bordel.

    RăspundețiȘtergere
  26. 3.
    Toate lucidităţile sînt criminale. De aceea, să vină dictatura! Marele avantaj al dictaturii este că nu rişti nimic individual; este o ascensiune, sau o prăbuşire colectivă.
    Şi e mai mult decît interesant că aderă la o dictatură acei oameni cărora le e scîrbă de soarta lor personală.
    Nu mai vor să aibă un destin. Un destin individual. Hitler şi Mussolini sînt adoraţi de toţi acei oameni care au renunţat bucuros la ei înşişi.
    Cînd nu mai găseşti semnificativ să-ţi faci un centru din iluzia individualităţii, te anulezi spiritual prin cultul mitului, întrucît dictatura este un triumf politic şi o înfrîngere spirituală.

    Ca să înţelegi dictatura, trebuie să ştii a doza cinismul cu entuziasmul.
    Altcum, toată viaţa este o sumă de surprize, variind pe gama imbecilităţii. Machiavelli, moraliştii francezi şi, în zilele noastre, Spengler sînt singura şcoală la care poţi învăţa să nu fi ridicol.
    Dacă atîţia oameni se refuză unui crez oarecare, o fac din teama de ridicol, acest viciu al inteligenţei.
    Dictatura dezleagă aceste probleme şi nelinişti, prin faptul că nu se mai interesează de ele, că nu mai permite preocuparea de ele.

    Brutalitatea este singura soluţie împotriva dezabuzării inteligenţei. Lumea de astăzi a fost pusă să aleagă între paradox şi marş militar, între abuzul de inteligenţă şi presentimentul forţei. Şi ea a ales. Doar România a rămas în pragul hotărîrii ultime.

    EMIL CIORAN


    RăspundețiȘtergere
  27. 1937, decembrie 17 – Bucureşti.

    Răspunsul lui Mircea Eliade la chestionarul „De ce cred în biruinţa Mişcării Legionare”, publicat în ziarul „Buna Vestire“.



    Cred în destinul Neamului Românesc – de aceea cred în biruinţa Mişcării Legionare. Un neam care a dovedit uriaşe puteri de creaţie, în toate nivelurile realităţii, nu poate naufragia la periferia istoriei, într-o democraţie balcanizată şi într-o catastrofă civilă.
    Puţine neamuri europene au fost înzestrate de Dumnezeu cu atîtea virtuţi ca Neamul Românesc. Unitatea lingvistică este aproape un miracol (limba română este singura limbă romanică, fără dialecte). Românii au fost cei mai buni creatori de state din Sud-Estul Europei.
    Puterea de creaţie spirituală a neamului nostru stă mărturie în folclor, în arta populară, în sensibilitatea religioasă. Un neam hărăzit cu atîtea virtuţi – biologice, civile, spirituale – poate el pieri fără să-şi fi împlinit marea sa misiune istorică?

    Poate Neamul Românesc să-şi sfîrşească viaţa în cea mai tristă descompunere pe care ar cunoaşte-o istoria, surpat de mizerie şi sifilis, cotropit de evrei şi sfîrtecat de străini, demoralizat, trădat, vîndut pentru cîteva sute de milioane de lei? Oricît de mare ar fi vina părinţilor noştri, pedeapsa ar fi prea neînduplecată.
    Nu pot crede că Neamul Românesc a rezistat o mie de ani, cu arma în mînă, ca să piară ca un laş, astăzi, îmbătat de vorbe şi alcool, imbecilizat de mizerie şi paralizat de trădare.
    Cine nu se îndoieşte de destinul neamului nostru, nu se poate îndoi de biruinţa Mişcării Legionare. Cred în această biruinţă, pentru că, înainte de toate, cred în biruinţa duhului creştin. O mişcare izvorîtă şi alimentată de spiritualitatea creştină, o revoluţie spirituală care luptă, în primul rînd, împotriva păcatului şi nevredniciei – nu este o mişcare politică. Ea este o revoluţie creştină.
    Cuvîntul Mîntuitorului a fost înţeles şi trăit în felurite chipuri, de către toate neamurile creştine, de-a lungul istoriei.
    Dar niciodată un neam întreg n-a trăit o revoluţie creştină cu toată fiinţa sa; niciodată cuvîntul Mîntuitorului n-a fost înţeles ca o revoluţie a forţelor sufleteşti împotriva păcatelor şi slăbiciunilor cărnii; niciodată un neam întreg nu şi-a ales ca ideal de viaţă călugăria, şi ca mireasă – moartea.

    Astăzi, lumea întreagă stă sub semnul revoluţiei. Dar, în timp ce alte popoare trăiesc această revoluţie în numele luptei de clasă şi al primatului economic (comunismul), sau al statului (fascismul), sau al rasei (hitlerismul) – Mişcarea Legionară s-a născut sub semnul Arhanghelului Mihail şi va birui prin harul dumnezeiesc. De aceea, în timp ce toate revoluţiile contemporane sînt politice – revoluţia legionară este spirituală şi creştină. În timp ce toate revoluţiile contemporane au ca scop cucerirea puterii de către o clasă socială sau de către un om – revoluţia legionară are drept ţintă supremă: mîntuirea neamului. Împăcarea Neamului Românesc cu Dumnezeu, cum a spus Căpitanul. De aceea, sensul Mişcării Legionare se deosebeşte de tot ce s-a făcut pînă astăzi în istorie, şi biruinţa legionară va aduce după sine nu numai restaurarea virtuţilor neamului nostru, o Românie vrednică, demnă şi puternică – ci va crea un om nou, corespunzător unui nou tip de viaţă europeană. Omul nou nu s-a născut dintr-o mişcare politică – ci, întotdeauna, dintr-o revoluţie spirituală, dintr-o vastă prefacere lăuntrică. Aşa s-a născut omul nou al Creştinismului, al Renaşterii etc. – dintr-un desăvîrşit primat al spiritului împotriva temporalului, dintr-o biruinţă împotriva cărnii. Omul nou se naşte printr-o adevărată trăire şi fructificare a libertăţii.

    RăspundețiȘtergere
  28. 3.
    Actul de ascultare îţi dă comanda asupra bestiei din tine, asupra vieţii biologice care încearcă să te menţină în evaziv, în comoditate, în căldicel. Disciplina te întăreşte pe tine, îţi făureşte personalitatea. De aceea cavalerii medievali şi feudali au fost atît de liberi şi de dîrji: pentru că juraseră credinţă (Fides, Trust, Treve) unui şef…

    Cred în biruinţa Mişcării Legionare, pentru că cred în dragoste. Dragostea singură preface bestia în om, înlocuind instinctele prin libertate. „Dilige et quod vis fac”, spunea Fericitul Augustin: „Iubeşte, şi fă ce vrei!”. Cel care iubeşte cu adevărat e liber. Dar dragostea îl transfigurează pe om, şi libertatea pe care şi-o dobîndeşte insul, iubind, nu va stînjeni pe nimeni, nu va face să sufere pe nimeni.

    Legionarii nu sînt numai camarazi, ei sînt fraţi. Şi este atît de puternic valul de dragoste pe care îl duc pretutindeni cu ei legionarii, încît dacă n-ar fi decît el singur, şi tot ar trebui să nădăjduim în învierea Neamului Românesc, adică în biruinţa Mişcării Legionare.

    Cred în destinul neamului nostru; cred în revoluţia creştină a omului nou; cred în libertate, în personalitate şi în dragoste.

    De aceea cred în biruinţa Mişcării Legionare, într-o Românie mîndră şi puternică, într-un stil nou de viaţă, care va transforma în valori spirituale de universală circulaţie bogăţiile sufletului românesc.

    MIRCEA ELIADE

    RăspundețiȘtergere
  29. Am mai postat , dar mai postez :

    Ortodoxie - Mircea Eliade

    Apusenii se nasc in catolicism. Rasaritenii ajung la Ortodoxie.

    E nevoie de o serie intreaga de experiente sufletesti pentru a capata acea stare de spirit care e ortodoxia. Constiinta, functionand pe toate planurile si cu toate ramificatiile, isi gaseste firesc echilibrul in ortodoxie. Nu trebuie sa precipitam "convertirea". Ea se va implini, asa cum infloresc pomii - cand sufletul se va fi imbogatit indeajuns, suferind indeajuns.

    Ortodoxia e, pentru noi, Crestinismul autentic, care trebuie actualizat in proaspete si calde fapte sufletesti. Trebuie sa fim crestini - pentru a gasi un sens vietii, sens care sa intreaca simpla umanitate, si sa cuprinda din acel suc al metafizicii, care singur ne orienteaza. Crestinismul ne lumineaza o axa centrala in Univers si in noi insine. Acele constiinte care traiesc efectiv o viata sufleteasca nu pot indeparta altfel sentimentul tragic al existentei decat prin crestinism. In dreapta si in stanga nu e decat gol. Alunecam in gol, si sfarsim rosi de disperare, chinuiti de o proble­matica filosofica gresit pusa, sau oprindu-ne pe pozitii sceptice, sau evadand intr-un paganism senzual care nu poate darui uitarea.

    Fireste, sunt acele putine constiinte de elita, care inteleg sa-si valorifice viata si sa o vietuiasca dupa un talc metafizic. Constiinte care sufereau tragica izolare in fata unui Destin orb - inainte de Hristos.
    Dar Hristos a coborat asupra omenirii mantuirea.
    Aparitia Lui inseamna pentru noi axa centrala, nucleul de viata, de elan, de dragoste, de creatie. Hristos dovedeste reali­tatea transcendentului si posibilitatea de a-l ajunge prin experienta religioasa.
    Omul nu mai e singur cu soarta.
    Acele suflete, nefericite, care se ridica deasupra fiziologiei si a institutiilor civile - nu mai sunt in primejdia disperarii. Cunoasterea lui Hristos - desi de esenta pur mistica, infaptuindu-se pe plan mistic - transfigureaza constiinta, o imbogateste cu roade dulci, zemoase.
    Cel care cunoaste (iubeste) pe Hristos - e un om cu maduva spinala intreaga.
    Cresti­nul intelege viata - fapt de o considerabila insemnatate, ce intrece cu mult comorile stiintei si ale filosofiei! Crestinismul stapaneste sensul vietii - care nu e un sens tragic.
    Sau, in orice caz, de un tragic omenesc.

    Sa lamurim. Intelegeti tragicul insurmontabil al grecului - singur in fata unui destin irational, imoral, strain?
    Tragicul crestin e altul: neputinta de a ramane intotdeauna crestin, dualismul carne-duh, slabiciunea care il taraste - si e bine sa-l tarasca - in viata pagana, senzuala.
    Tragicul vietii crestine e fecund.
    Pentru ca pe acest dualism dureros carne-duh se intemeiaza cel mai mare bine al umanitatii: personalitatea.
    Numai un crestin poate avea o personalitate, care inseamna: echili­brarea intr-o sinteza originala a celor doua tendinte potrivnice.

    Viata crestina inseamna siguranta valorii sufletesti si a per­manentei acestei valori.

    Si cu toate acestea, astazi nu oricine poate ajunge ortodox. Sunt cauze multe care impiedica cunoasterea imediata si intima a faptului crestin.

    RăspundețiȘtergere
  30. II.

    A trecut - intre noi si acele fericite prime secole dupa Iisus - istoria.
    Au trecut, deci, formatii spirituale care au barat drumul scurt catre ortodoxie.
    Daca voim sa ramanem sinceri pana la urma, trebuie sa marturisim: acei dintre ortodocsi care au dus o viata lipsita de nelinisti si experiente launtrice, nu sunt adevarati ortodocsi. Cred, poate; dar nu stiu ce sa creada si nu cunosc pretuirea credintei, cand sufletul se intoarce de pe pustiile invataturilor lumesti.

    Asadar, noi, cei tineri - vom ajunge, nu ne intereseaza cand, crestini ortodocsi.

    Nu va lipsi nici unul, dintre acei care au gustat sensul metafizic al vietii.

    Acum - nu am ajuns. Dar stim ca vom ajunge. Nu ne e teama sa gresim, pasind alaturea de drum. Pentru ca stim ca exista un drum drept, care ne e menit.

    De altfel, ceea ce e frumos in noi e faptul cautarii. Noi cautam - si suferim pentru aceasta - ceea ce altii se multumeau a primi de la preoti, nu intotdeauna de isprava, si uitau apoi intr-un fund de suflet.

    Noi voim un crestinism efectiv - adica rezultatul unei experiente, proaspat, greu de sensuri, cald de viata, stralucitor de daruri.
    Care sa ne prefaca, sa ne faca din oameni- oameni de ai lui Dumnezeu, adica suflete in trupuri, suflete ce cauta sa asi­mileze si sa raspandeasca valori Dumnezeiesti in lumea valorile bestiale sau, rareori, a valorilor omenesti.

    Ortodoxia ne sileste sa renuntam la o parte din viata? Ortodoxia nu ne sileste nimic.

    Faptele pe care le facem sub inraurirea ei sunt fapte firesti, care nu ne mutileaza viata - pentru ca viziunea acestei vieti e schimbata. Un ortodox poate fi ascet sau pacatos.
    Ce insemnatate poate avea faptul acesta? Experienta religioasa, dragostea catre Hristos - ramane aceeasi.

    Asadar, orice drum ar apuca, o constiinta contemporana ajunge la crestinismul ortodox.
    Poate lucrul acesta se va implini tarziu, spre sfarsit de viata trista. Dar se va implini. Si el va fi luminarea de pe urma. Care, la unii, se va rosti: Cred intr-unul Dumnezeu.
    Iar la altii va transfigura viata, facand-o rodnica, adancind-o, largind-o si exaltand-o pana la proportii de vis.
    Iar la altii, luminarea va aduce hotararea renuntarii la viata.
    Renuntarea eroica, pe care toti trebuie s-o jinduim, si catre care nu se inalta decat personalitatile autentice si crunt incercate in lume.

    Mircea Eliade

    12 noiembrie 1927, "Profetism Romanesc"

    RăspundețiȘtergere