sâmbătă, 28 ianuarie 2017

ÎN CAMERA MEA , IISUS HRISTOS RASTIGNIT PE CRUCE,STRALUCIND CA UN SOARE !

                                                 
                           

DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ...


AJUTORUL  TĂU , PENTRU  ZIDIREA  CUVANTULUI  LUI DUMNEZEU, 


ESTE DE NEPREŢUIT !


https://plus.google.com/.../SC4N4eBme14


7 days ago - DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME, ALE ADEVARULUI DUHULUI SFÂNT ! DONATII PENTRU URMATOARELE DOUA VOLUME ,ALE ...


CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA COSTA DOAR 28 LEI ...


https://plus.google.com/.../CCD4pSVdgtb


Dec 7, 2016 - CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANTVA COSTA DOAR 28 LEI,  PENTRU LUNA DECEMBRIE 2016  si pentru IANUARIE  2017 !! CARTEA ADEVARUL DUHULUI SFANT, VA ... 


                                    27 Ianuarie 2017,ora 7,10 !

                                   Dragii mei, 

În aceasta dimineata dragilor, m-am trezit si priveam la plafonul de deasupra patului meu.
Văzând că este o umbră ,care se miscă sub plafon, închid ochii ca sa vad mai bine.
Si asa cu ochii închisi dragilor, văd ceva ce m-a facut sa plang de bucurie; vad ceva, ce nu am putut vedea cu ochii deschisi,cu ochii firesti.
Vedeam dragilor, Cerul albastru violet,un Cer stralucitor, precum si SFANTA CRUCE brodată cu Lumină de Soare,pe care era rastignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cu Trupul Său firesc ,Trup ce stralucea si el ,ca un Soare orbitor de stralucitor.
În dreapta Lui Iisus Hristos care era rastignit pe CRUCE,statea MAICA SFÂNTA, care plangea cu rîuri de lacrimi.


Image result for IISUS RASTIGNITImage result for CRUCERelated image..

Prieteni dragi, priveam cu ochii închisi la IISUS HRISTOS cu Trupul rastignit,Trup ce stralucea ca un Soare orbitor;priveam la MAICA SFANTA care plangea si se tanguia, vazand suferinta Fiului Ei.
Lacrimile-moi curgeau , iar în gândul meu, în inima si.n sufletul meu,multumeam MANTUITORULUI IISUS HRISTOS si ÎMPĂRĂTESEI CERULUI si a Pămantului, pentru că mi-a vegheat cele cateva ore de somn.
Îmi aud glasul sufletuluii meu,care spune asa:

               "Doamne ,Te implor să faci din mine,unealta Mâinilor Tale.
                Te slavesc Doamne! Te cinstesc Doamne!
               Te laud Doamne!
Iar glas din Cer,mă completează:
               Şi Te scriu cinstit !"
După care,totul dispare dragilor.
 Iar eu, cu adevărat ÎL scriu cinstit pe Mântuitorul nostru IISUS HRISTOS, si pe MAICA PURUREA PREA CURATA FECIOARA MARIA,chiar daca unii dintre voi cititorii,sustineti contrariul ,si aruncati cu piatra în mine, dar mai ales în CUVANTUL DOMNULUI, care a pătimit pentru ca noi sa ne mantuim.
Pentru voi fratilor, scriu toate câte mi se arata si toate câte mi se graieste.
 Pentru voi cei buni, si pentru voi cei mai puţini buni.
Deoarece ,SOARELE răsare si peste cei buni,si pentru cei mai puţini buni sau deloc.
PORUNCĂ am primit de la IISUS HRISTOS,ca prin ceea ce eu scriu din GRAIUL DUHULUI SFANT,sa va tin uniti, si niciun suflet sa nu se piarda.
Dar, asa cum stim cu totii,pădure fara uscaturi nu exista!
De fiecare dintre voi,depinde felul cum veti tine CALEA cea dreapta,CALE ,care duce la mântuirea sufletului; în Împărătia LUI IISUS HRISTOS ,precum si, în GRADINA MAICII DOMNULUI,Cărora Li se cuvine,toata cinstea,slava si închinarea,Amin!
                                         Cu dragoste,Maria.

120 de comentarii:

  1. Stie cineva sa explice urmatoarele:
    ,, mancati asta-i trupul Meu, beti asta-i sangele Meu '' ; daca cineva va sti sa explice si eu voi fi convins ca nu provine din continua mea
    ,,ascultare''o sa-i indeplinesc orice dorinta care are ca scop Binele pt un timp determinat, functie de dorinta !
    ( acest comentariu contine plasare de produse, de aceea consultati medicul inainte de administrare ) :)
    Pestisorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 9.14 Intreaba preotul la biserica , asta e rostul lui . In rest, daca nu esti corent cu limba noastra , cu lb. romana , las-o balta !

      Ștergere
    2. Da ai sa gasesti in cartiele D.GORGETA FLOREA.AN SATI SCRIU PESTISOR.CAND EM SA GASESC TEXTUL DIN CARTE CE INSEAMNA.

      Ștergere
    3. Painea este trupul lui IISUS care sa frant pentru APOSTOLII SI CEI CE CRED IN EL.BETI DINTRU ACESTA ESTE SANGELE MEU AL LEGII CELEI NOI,CARE PENTRU VOI( apostoli)SI PENTRU MULTI SE VARSA PENTRU IERTAREA PACATELOR.EXPICATIA CLARA CA NU PENTRU TOTII pamanteni sia varsat sangele DOMNUL IISUS.Cum spune si Sfantul IOAN " CEL CE VINE DUPA MINE VA BOTEZEASA CU DUHUL SFANT SI FOC.Cautati ce spune si parintele CALISTRAT DESPRE SFANTA IMPARTASANIE.

      Ștergere
    4. Bai , 9.14 inainte deschizi computerul si apoi dai drumul la imprimanta !

      Ștergere
    5. Isus la vremea lui la provaduit pe Dumnezeu Creatorul Pământ.de aceea l-au răstignit si au strigat la el că huleşte pe Dumnezeul lor.Dumnezeul lui era la picioare nu în întunericul de sus.prin cuvintele:mâncați ,ăsta-i trupul meu ,a vrut să spună ca trupul sau este compus din aceleasi substante care se regăsesc în componenta Creatorului Pământ.Dumnezeu Pământ care vă dă grâul (pâinea) şi vița de vie (sângele) si care v-a facut după chipul şi asemąnarea lui.dar astea nu sunt pt oricine aşa ca voi orbecaiti in continuare dupa Dumnezeu care vi-l baga întunecații înțoliți în aur pe gât.căutați raspunsuri complicate,iar totul este atât de simplu.Isus v-a pus totul pe tavă şi voi tot orbi sunteți.grea pedeapsă o să duceți.DUMNEZEU BINECUVÂNTEAZĂ ROMÂNIA.

      Ștergere
    6. Madus 14:41, esti intr-o eroare. Este diferit de cum spui tu ca ar fi.

      Ștergere
    7. Sunt într-o eroare în raport cu ce şti tu.dar cu ce ştiu eu tu esti într-o eroare.;-))

      Ștergere
    8. Io zic sa asculti si de noi ( ca bine ti-a fi ), nu de alta da' nu prea esti in ascultare, draga Madus 19:01. :))))
      No, o sara faina sa ai!

      https://www.youtube.com/watch?v=zeIipr8UZDs

      Dumnezeu binecuvanteaza Romania !









      Ștergere
    9. Madus, dar soarele, luna, planetele, stelele, etc care Creatori le-au facut?

      Ștergere
    10. Vezi tu,de aceea nu îl mai vedeți pe CREATORUL PĂMÂNT,adevăratul vostru creator.priviți prea mult prin telescoape la alte chestii.sunteți atat de mici şi va intrebati cine a creat alte chestii în loc îl căutati pe cel ce va creat pe voi si ce e în jurul vostru.singurul care va ofera tot ce puteti avea este CREATORUL PĂMÂNT.

      Ștergere
    11. Draga Madus, din nou iti zic, de data asta asa: esti dus in eroare ! Lasa ca trece si asta.

      Ștergere
    12. N-ai raspuns la intrebare, Madus.
      Dar probabil pana si tu ai niste limite ale cunoasterii:)

      Ștergere
    13. Pai nu mă interesează să ştiu creatorul soarelui..... al universului.căci nu vreau să rătăcesc pe Pământ.dar uite încerch un răspuns totuşi:este un moş cu barbă albă care stă acolo sus şi ne priveşte pe toți.EL vede când "călcăm strâmb" şi trimite săgeți de fulgere către noi pedepsindu-ne.(trimitându-ne în iad).sau daca suntem cuminți în rai.dar pe tot parcursul vieții are nevoie de banii noştri care îi încasează prin biserică.probabil îi investeşte în alte şi alte creații prin univers.;-))

      Ștergere
  2. Sfanta impartasanie ,este vorba de simbolistica .Trupul (azima) si sangele (must)vrea sa insemne jertfa pe care o va face El. Este una din tainele bisericesti.
    Azima (painea) este simbolul vietii, si a folosit "sângele strugurilor" la Cină ca simbol al sângelui adevăratei Viţe. "Eu sunt adevărata Viţă, şi Tatăl Meu este Vierul."
    În cazul “Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi” etalonul cercetării are de-a face cu mesajul Cinei. Să individualizăm.
    Beneficiez de salvarea Jertfei Domnului? „Acesta este trupul Meu care se dă pentru voi”
    Păstrez legamantul cu Domnul, sfințindu-mă? „Acest pahar este legământul cel nou, făcut în sângele Meu care se varsă pentru voi."
    Sunt mădular activ al Trupului Domnului? „Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulţi, suntem un trup; căci toţi luăm o parte din aceeaşi pâine."
    Sunt mădular activ al Trupului Domnului? „Având în vedere că este o pâine, noi, care suntem mulţi, suntem un trup; căci toţi luăm o parte din aceeaşi pâine."
    Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu ramane in Mine………. conectat la ce insemn Eu, conectat la mostenirea pe care o are in Mine, conectat direct cu esenta a ceea ce sunt Eu, conectat cu iertarea, vindecarea, eliberarea, izbavirea de sub blestem pe care le-am rezolvat odata cu jertfa Mea .
    Sangele -legea noua
    Trupul - Sfanta Taina a Euharistiei ,este cea mai însemnată dintre toate Tainele Bisericii căci prin intermediul ei omul ajunge la punctul cel mai înalt spre care se poate îndrepta strădania sa, unirea cu Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va convine ? Acum sa vad pe cine mai etichetati ca fiind posedat(a) ,va dau lectii daca vreti.

      Ștergere
    2. Fain, Anonim 11:51.

      Ștergere
    3. Corect .
      Cine nu mănâncă trupul Meu si nu bea sangele Meu nu are viața si cine mananca Trupul Meu si bea sangele Meu are viata!

      Ștergere
  3. Acum vreau sa stiu ce ai inteles tu Anonim28 ianuarie 2017, 09:14 :).

    RăspundețiȘtergere
  4. 11:51 aceasta este interpretarea bisericii a ceea ce a spus Isus, eu vreau sa stiu daca cineva intelege- citez:,, fiecare sa se cerceteze , dar pe sine insusi'' adica oricine ar trebui sa-si asculte inima fara a fi fost vreodata la scoala sau fara ca sa aibe cunostiinta de invataturile bisericii !!( nu ca biserica n-ar fi buna, ea macar incearca si are si mari rezultate, totusi insuficiente in opinia mea)
    astept in continuare
    pestisorul (potential)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te la biserica 13.43 ! Acolo e adevarul , nu mai orbecai !

      Ștergere
    2. "Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuşi":toți suntem o apă şi un Pământ.dacă fiecare conştientizează asta individual, atunci poți conştientiza că faci parte dintr-un tot.ca esti o piesa dintr_un puzzel.ca acel tit nu poate fi complet fără tine.CREATORUL PĂMÂNT a creat oamenii pt al întineri şi al face mai frumos.sunt elixirul tinereţii lui.v-a pus totul pe tavă si a stat la picioarele voastre.deocamdată CREATORUL PĂMÂNT BINECUVÂNTEAZĂ ROMÂNIA.

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    4. LIPSESTE CONEXIUNEA CU DIVINITATEA. O CLARIFICARE A DIFERENTEI DINTRE SUFLET SI SPIRIT,DINTRE EGO SI SINELE SUPERIOR. EGO-UL ESTE UN EU FALS,SINELE ARE O VOINTA SEPARATA DE A OMULUI.
      ATUNCI CAND PRIMIM INSPIRATII SI INTUITII,NE CUPLAM AUTOMAT CU CONSTIINTA SPIRITULUI. O FOARTE BUNA UNIFICARE SE POATE REALIZA PRIN MEDITATIE CONTEMPLATIVA (ALTE OCAZII:DECORPORALIZAREA,MOARTEA CLINICA ).MECANISMUL FUZIUNII CU SPIRITUL ESTE UNUL FOARTE ESTE UNUL FOARTE SIMPLU ,ARMONIOS,EFICACE SI NATURAL.DESI IN MOD OBISNUIT OMUL DIFERA IN MULTE PRIVINTE,PRIN INTERIORIZARE PROFUNDA EL POATE DEVENI UNA CU SPIRITUL SI CU DUMNEZEU. ESTE UN MIRACOL SI O TAINA ACCESIBILA DOAR FIINTEI UMANE EVOLUATE.
      DIFERENTELE DINTRE OM SI SPIRIT:
      DETASAREA ESTE O CALITATE SPIRITUALA,PE CAND INDIFERENTA ESTE ATRIBUTUL SUFLETULUI.
      IUBIREA OMENEASCA ESTE CALITATEA SUFLETULUI,DAR IUBIREA NECONDITIONATA SI UNIVERSALA ESTE A SPIRITULUI.
      MINTEA FACE PARTE DIN SUFLET.MINTEA NU ESTE SPIRITUL.DAR RAFINAREA MINTII PRIN METODE SPIRITUALE ADUCE RECEPTAREA MAI CLARA A GANDURILOR SPIRITULUI.

      Ștergere
    5. Ramona,postezi anonim,dupa ce ai sters ca ai trimis cu nume? Daca nu e asa,nubte supara,si tu ai facut afirmatii hazardate la adresa Mariei,de-aia am comentat

      Ștergere
    6. UN FEL DE TREIME - SPIRIT ,MINTE SI SUFLET ,DACA SUNT IN ARMONIE ATUNCI INSEAMNA CA AI INTELES CE A VRUT ISUS SA SPUNA PRIN, FIECARE SA SE CERCETEZE,DAR PRIN SINE INSUSI . MR

      Ștergere
    7. Nu am postat nimic in legatura cu subiectul blogului ;) ,am vrut sa va spun ca pe antena este Pinochio .Am gandit pe moment ca aveti de invatat ceva din acest film animat dar m-am razgandit si am sters postarea ;)

      Ștergere
  5. esti o fericita maria...... ai fost aleasa.........dumnezeu este cu noi prin tine.....cine vrea sa creada......dumnezeu este cu noi

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Maria Dumnezeu lucreaza prin oameni Va rog ,nu mai folositi cuvantul " dragilor.Cititi fara ...si vedeti ce frumos este.......

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu citeva zile mai inainte Maria scria pe blog ca a fost dusa sub pamint si a vazut o alta lume, deci lume in interiorul pamintului, noi nu putem crede asa ceva, dar sint oameni de stiinta din toata lumea care au cercetat asa ceva , sa ajuns si la adevar dar din pacate adevarul este tinut sub control si bine ascuns, doar cu ajutorul internetului se mai poate descoperi citeceva dela persoanele (urmasi cercetatorilor interesati pt descoperire ) si nu a mafiei si masonilor lumii, cei interesati de aceste descoperiri pet viziona video VIAGIO NELLA TERA CAVA 1 di 2. Si video VIAGIO NELLA TERA CAVA 2 di 2 , vizionare placuta. Ika.

    RăspundețiȘtergere
  8. anonim 09:14 la preot ai incercat sa intrebi? iti e rusine? uite daca iti e rusine, te invat eu cum sa faci, stai afara Duminica dupa ce se gata sfanta lithurghie si astepti preotul sa iasa afara si il intrebi, sa fii sigur ca nu te va repezi , iti va explica ca sa pricepi, multii merg la biserica si nu pricep, dar spre prostia lor, ei cred ca e rusine sa intrebi preotul, de parca nu asta e scopul lui sa te invete, bineinteles astfel de intrebari se pun dupa terminarea slujbelor si nu in timpul lor, e de bun simt.

    RăspundețiȘtergere
  9. Peștișorule vezi să nu care cumva să faci plasare de produse prin IAD. Ai grijă că hula aruncată asupra DUMNEZEIRII te lipsește de viața veșnică.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuie sa reamintesc ca in luna martie anul acesta vom avea un cutremur intens din cauza inumultirii pacatelor si rautatii care a luat amploare.De nu ne vom schimba totul va degenera in mai rau.Vor urma cutremure si mai mari dupa luna martie.Se apropie timpul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am tinut minte Ioana.
      Am auzit si eu undeva ca anul acesta o sa fie numai rau ,adica cutremure si altele

      Ștergere
    2. Aparusi Iona , parca erai in concediu . Ca o cucuvea iti faci aparitia .

      Ștergere
    3. Iona scuze cred ca am scris Ioana

      Ștergere
    4. Parcă spuneați ca anul ăsta nu o să avem cutremur!!!

      Ștergere
    5. Iona a spus mereu ca va fi unul in martie.

      Ștergere
    6. Iona cred ca ar fi corect sa trimiti un mail si la Cotroceni si la Parlament .

      Ștergere
    7. Ma Iona nu te-a halit balena acu mii de ani ?

      Ștergere
    8. Nu vine nici un cutremur mincinosule, chiar nu te-ai saturat sa minti ma iona, chiar esti nesimtit.

      Ștergere
  11. Americanii se instaleaza cu trupe si echipamente militare in inima Transilvaniei in vedera unor actiuni militare iminente si pe noi ne manipuleaza ca sunt doar simple exercitii intre partenerii NATO :

    https://vremuritulburi.com/2015/04/17/americanii-se-instaleaza-cu-trupe-si-echipamente-militare-in-inima-transilvaniei-in-vedera-unor-actiuni-militare-iminente-si-pe-noi-ne-manipuleaza-ca-sunt-doar-simple-exercitii-intre-partenerii-nato/

    RăspundețiȘtergere
  12. Iona, deja asteptam sa te mai vad. Am luat aminte la ceea ce ai spus si daca tin minte, in perioada 19-25 martie va fi un cutremur de 6-6,2 grade, iar la sfarsitul anului, inainte de sarbatori va fi de 7,9 grade. Smerenia si faptele noastre este scaparea. Pocaitiva ca Imparatia Cerurilor este Aproape. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamna maria mulțumim pentru binecuvântarea de a ne reaminti cine santem mulțumesc din suflet va urmăresc cu drag multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  14. 16 56 , hula o faci tu !
    16 26 , sant episcop !
    17 19 , sant nascut fix in inima Ardealului ( transilvaniei)
    18 10 am raspuns pt 16 26 valabil si la tine
    Iona , nu schimba subiectul!
    Madus, creatorul adica Dumnezeu , a creat mii de mii de pamanturi nu invers , in rest esti aproape..
    12 58 daca iti spun, se opreste dorinta, sa mai asteptam.
    13 58 daca-l deschid eu ar fi ca si cum tot scol ridic si ajut copchilasul ce incearca si trebe singur a merge
    Stef, astept ceva nescris si neinvatat
    12 39 ,, corent'' cu limba noastra ??ti-ai descris raspunsul

    Ordinea raspunsurilor a fost pur aleatorie
    Va doresc sa dobanditi Fericirea , care va asteapta pe toti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In cazul asta, jos palaria. Bravo!
      *-

      Ștergere
    2. Fain, Anonim 19:26. Ma bucur ca amintesti aci despre Fericire.

      Ștergere
    3. Chiar esti episcop,sau faci misto? Ai pus intrebarea ca la un extemporal,sa vezi ce stiu elevii? Madus a afirmat(cei drept,in alta postare,mai completa) ca Dumnezeu e creatorul Pamintului si Pamintul a creat oamenii. Stiu asta,ca eu l-am corectat,ca Pamintul a facut doar trupul omului-animalele. Eu stiu de la LORBER(dicteu divin de la Iisus. Daca esti episcop,trebuia sa citesti cartea Episcopul Martin,dar voi nu cititi decit prostiile voastre,care ne plictisesc pe noi,oamenii normali,ca voua nu va convine New age,ca va critica,dar va critica Dumnezeu si voi il negati(popii).m

      Ștergere
    4. Mai citeste si Dincolo de prag,si o sa- ti dai demisia din biserica

      Ștergere
    5. Pai anonim 19.27 frumos ar fi sa si explici.
      Eu una as vrea sa ascult si parerea ta,bineinteles daca vrei sa spui,daca nu alegerea ta!

      Ștergere
    6. Mitropolia Ardealului are o singura arhiepiscopie - Arhiepiscopia Sibiului, cu resedinta in municipiul Sibiu si o singura episcopie: Episcopia Covasnei si Harghitei, cu sediul in municipiul Miercurea Ciuc.

      Mda ! Un episcop incognito pe un blog ? Mare e gradina ta , Doamne ! Patriarhul stie?

      Ștergere
    7. Mitropoliile sunt formate din arhiepiscopii si episcopii. Arhiepiscopiile sunt conduse de arhiepiscopi.

      In Mitropolia Munteniei si Dobrogei intalnim cinci arhiepiscopii: Arhiepiscopia Bucurestilor (cu resedinta in municipiul Bucuresti), Arhiepiscopia Targovistei (cu resedinta in municipiul Targovistei), Arhiepiscopia Tomisului (cu resedinta in municipiul Constanta), Arhiepiscopia Argesului si Muscelului (cu resedinta in municipiul Curtea de Arges) si Arhiepiscopia Dunarii de Jos (cu resedinta in municipiul Galati). Mentionam ca arhiepiscopia care se intinde si peste resedinta mitropolitului este condusa tot de mitropolitul locului. De exemplu, PF Patriarh Daniel este si Arhiepiscop al Bucurestilor.

      Episcopiile din Mitropolia Munteniei si Dobrogei sunt:
      - Episcopia Buzaului si Vrancei (cu resedinta in municipiul Buzau); Episcopia Sloboziei si Calarasilor (cu resedinta in municipiul Slobozia); Episcopia Alexandriei si Teleormanului (cu resedinta in municipiul Alexandria); Episcopia Giurgiului (cu resedinta in municipiul Giurgiu) si Episcopia Tulcii (cu sediul in municipiul Tulcea).

      Mitropolia Moldovei si Bucovinei are 2 arhiepiscopii si 2 episcopii:
      - Arhiepiscopia Iasilor, cu resedinta in municipiul Iasi si Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, cu resedinta in municipiul Suceava.
      - Episcopia Romanului, cu resedinta in municipiul Roman si Episcopia Husilor, cu resedinta in municipiul Husi.

      Mitropolia Ardealului are o singura arhiepiscopie - Arhiepiscopia Sibiului, cu resedinta in municipiul Sibiu si o singura episcopie: Episcopia Covasnei si Harghitei, cu sediul in municipiul Miercurea Ciuc.

      Ștergere
    8. 19.27 Cati ierarhi au participat sau au semnat documentele Sinodului din Creta? Cate subiecte au fost dezbatute si in cate limbi .
      Doar Adevarul ! Only the truth !

      Ștergere
    9. Mimi iar esti nesimtita.Sigur nu vei lua examenul vieții si vei ramane in stramtorarea asta iti place aici te reancarnezi din nou nu?

      Ștergere
    10. Anonim 14:59, io zic sa ascultam muzica, ca-i mai fain p-aci. Nu stiu cum ii pe la mimi, da pe la noi, inca-i fain si bine.

      https://www.youtube.com/watch?v=PrF70YKS1Bc
      https://www.youtube.com/watch?v=82pfUTO9Ca4
      https://www.youtube.com/watch?v=zeIipr8UZDs

      Doamne ajuta!

      Ștergere
  15. Unde vă fi acest cutremur din perioada 19-25 martie , caci pământul este mare?

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamna Maria aveti si episcopi pe blog ! Greu de crezut , dar aici il avem pe Iona , pe Iisus , pe Marele Avatar etc. Il asteptam pe Tepes si Mihai Viteazu !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Episcopul o fi crestinul ortodox,a dat un mesaj im acest sens,dar eu sint pe mobil si e greu de cercetez

      Ștergere
    2. Puteti sa le faceti o cerere:)

      Ștergere
    3. Vin acusi si ei,e tot o varza aici!

      Ștergere
    4. 21 47, treci peste ...copilarie, si peste ...bogatie

      Ștergere
    5. 16.40 De una am trecut , bogatie am cata minte am in cap . Restul e iluzie.

      Ștergere
  17. PAINEA-simbolizeaza Cuvantul intrupat si acesta este trupul Domnului nostru IIsus.Cuvântul întrupat,care trebuie să devină viu în noi.
    Cei care aud Cuvântul Domnului,îl primesc în inimă şi îl urmează sunt hrana şi băutura necesara sufletului.
    Vinul-simbolizeaza Sacrificiul,Sângele care s-a varsat pentru noi,spre iertarea păcatelor noastre!
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  18. 20 53 , pentru tine spun : ma pusera astia, vrand-nevrand, deci sant de fapt nu si de drept..episcop.
    Intrebarea mea plange dupa raspuns, poate am obosit sau nu mai vreau sa detin cheile camarii, vreau sa le predau altcuiva care sa poata avea grija de ele pe viitor, cum ar fi vreau si eu la pensie...
    Spun asta dupa ce propriul meu fiu, pe jumate pregatit de mine sa continue ce trebuie, simtind puterea si-a creat un mic univers unde este propriul lui sef,
    deturnat din a avea in grija Lumea, dupa ce eu nu voi mai fi. Asta este ceea ce caut, astept de la voi, oamenii de pe acest pamant asa ca dati-mi ceea ce doresc si o sa mai dau o sansa omenirii, sa mai trecem peste urmatorul an ,,2000'' peste ,,calculul maias'' peste meteoriti, cutremure, razboaie sau ce rele ar mai putea apare.
    Tu , care esti , 20 47 , desi nu cred ca cunosti ce inseamna Fericire, te-ai apropiat de ea prin simpla atentie ce ti-a venit ai acorda-o !
    20 55- cartile au aparut ca urmare a interesului meu, sa scrie deci ele cum vreau eu nu sa le citesc cum or aparut ele( scz pt transcendentismu'irefutabil de care dadui dovada )
    Dumnezeu iarta-ne, unde ai vrea sa fie ?
    anonim 20:06 ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Episcop,esti cumva Mihai L?

      Ștergere
    2. 22.07 ! Nu sunteti singurul care cauta piatra filosofala ! Toti suntem framantati de zeci si sute de intrebari , insa daca VOI nu detineti ADEVARUL, noi cum sa vi-l incredintam pe al nostru ?

      https://www.youtube.com/watch?v=pbMhwy5EqhE

      Ștergere
    3. 22.07

      1. Lasati-va fiul sa faca ce este menit sa faca, nu drumurile batatorite de altii sunt cele predestinate .
      2. Nu poti sa ,,predai'' ceea ce stii oricui , la intamplare , fiecare invatator isi alege discipolii , ii tine aproape, le creste invatatura .
      3.Mediul on line este cel potrivit , daca sunt taine , ele se vor pastra in taina , daca sunt scrieri , documente , atunci , da , le poate stii si citi oricine , ca orice lectura accesisibila tuturor , insa in cazul asta, nu este nevoie de niciun fel de pregatire si ascutime a mintii.

      Ștergere
    4. Te salut si io, draga episcope, da, ma ghidez dupa "Fericirile" , iata ca ai sesizat, cat de cat, ceva. Daca am interactionat, de-acum o sa intelegi, din ceea ce iti este dat sa intelegi, peste ceea ce (deja) ai inteles.

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    5. Esti un eretic si iti scrii delirul aberant pe blog. Chiar nu ai altceva de făcut?

      Ștergere
    6. Si tu Anonim29 ianuarie 2017, 14:58,chiar nu ai rusine in a critica pe toata lumea?Te manifesti cu rautate,mai bine vezi de barna din ochiul tau si las-o pe a altora/

      Ștergere
    7. 14.58-Asa vorbesti cu Dumnezeu?

      Ștergere
    8. 16:36 nu, asa vorbesc cu unul care nu crede în Dumnezeu, ci în închipuirea lui eretica.

      Ștergere
  19. Pai, domnule episcop, daca bantuiti pe aici dupa raspunsuri non-biblice , e grav . Dar grav . Salutari, Remigius de Reims .

    RăspundețiȘtergere
  20. „Rasa galbenă și musulmanii se vor alia”. Profeţia teribilă a părintelui Iustin Pârvu
    http://ortodox.md/rasa-galbena-si-musulmanii-se-vor-alia-profetia-teribila-a-parintelui-iustin-parvu/

    RăspundețiȘtergere
  21. Pestisor painea reprezinta graul,graul iese din pamant( sfintirea paini este sfintirea pamantului de dupa potop, Si a omului cel NOU find IISUS CE ESTE SI PAMANTEAN. Vinul este rosu ce reprezinta sangele de jerfa pe vechiul testament.cand spus Acesta este sangele meu al legamantului cel nou care se varsa pentru multi.SA RENUNTAT LA UCIDEREA ANIMALELOR CA JERFA.SI INTRA NOUL LEGAMANT.SPRIN BOTEZUL LUI IISUS SE SFINTESTE APA SI AERUL CA APA EXISTA PESTE TOT INCA SI IN PIATRA CACI MOISE DIN PIATRA A SCOS APA.SI IN AER EXISTA APA EX.APARATUL SE AER CONDITIONAT.SI IN PAMANT EXISTA APA.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pestisor painea reprezinta graul,graul iese din pamant( sfintirea paini este sfintirea pamantului de dupa potop, Si a omului cel NOU find IISUS CE ESTE SI PAMANTEAN. Vinul este rosu ce reprezinta sangele de jerfa pe vechiul testament.cand spus Acesta este sangele meu al legamantului cel nou care se varsa pentru multi.SA RENUNTAT LA UCIDEREA ANIMALELOR CA JERFA.SI INTRA NOUL LEGAMANT.SPRIN BOTEZUL LUI IISUS SE SFINTESTE APA SI AERUL CA APA EXISTA PESTE TOT INCA SI IN PIATRA CACI MOISE DIN PIATRA A SCOS APA.SI IN AER EXISTA APA EX.APARATUL SE AER CONDITIONAT.SI IN PAMANT EXISTA APA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stef,ai vorbit frumos

      Ștergere
    2. Stef,vorbesti cu episcop,pestisor e de la peste,un semn al crestinilor. Episcop e Dumnezeu, recunoaste ca Dumnezeu S-a pierdut in creatie,S-a divizat pina la stadiul de om

      Ștergere
    3. Nici pomeneala sa gandesc asa 07 26 !

      Ștergere
  23. Multumim doamna Maria,sa fiti sanatoasa si sa scrieti tot ce Bunul Dumnezeu si Duhul Sfant va spune.Doamne ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  24. Adyna, mergi in cursul zilei de maiine 50 de km pe jos si iti explic, mai exact iti spun parerea mea
    ( bineinteles daca vrei sa faci asta, daca nu e alegerea ta ) :))
    pt ceilalti as avea cate un raspuns dar am face ,,chip cioplit'' sau v-as supara in cel mai bun caz. ca sa intelegeti, eu pot sti lucruri pe care nu am de unde sa le stiu, despre fiecare; fac o tenta ds exemplificare:
    21 47, treci peste ...copilarie, si peste ...bogatie iar eu o sa ii cer anonimului din 28 ian.16 26 sa se roage pt tine, ca un parintel ce este :))) pestisorul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnul Episcop va rugam nu-i desconspirati chiar asa pe toti:))

      Ștergere
    2. 06.00 - Nu am nicio treaba cu 16.26 , eroare !

      Sub anonimat toti putem fi oricine , testul il treci doar daca refuzi provocarea , eu asta stiu , caci cine te incearca , nu te incearca degeaba . Un motiv este .
      Am depasit demult copilaria , dar nu mi-o pot stapani . Ati ghicit pe jumatate , pentru ca Adevarul apartine doar unuia singur . Insa altceva vroiam sa postez :


      “Zice la Cina cea de Taina: Luati, mancati, acesta este Trupul Meu, care pentru voi se frange, spre iertarea pacatelor. Beti dintru acesta toti, acesta este sangele Meu, care pentru voi se varsa, spre iertarea pacatelor“. Cum s-a frant Trupul ala? Cum s-a varsat Sangele ala? Mainile noastre ucigase l-au varsat. De ce zic: <>. Noi nici nu eram pe lume pe vremea aia… Hm. Suntem partasi prin pacat ai acelei energii de Dumnezeu-ucigase. Si atunci suntem identic cu acei vinovati de a-L fi omorat pe Fiul lui Dumnezeu cu mainile lor.Deci acelasi pacat il purtam si noi.

      Deci, cum se frange Trupul asta? De mainile noastre se frange! Si Hristos profita ca Trupul frant sa ni-l dea noua sub forma de paine (ca stie ca nu suntem canibali sa mancam carne vie), dar este real Trupul Lui si ni se da noua spre iertarea pacatelor noastre. Care pacate? De a frange Trupul lui Hristos, de exemplu!

      Sangele Lui cine L-a varsat? Mainele astea ucigase L-au varsat. Si El “profita” de pacatul meu si Isi varsa de buna voie Sangele si mi-L da sub forma de vin – trupeste vin, dar real Sangele Lui – spre iertarea pacatelor mele. Care pacate? Ucigasia asta: de Dumnezeu-ucigasa si de aproapele, de fratele meu. Se poate dragoste mai mult decat asta? Va mai inchipuiti un Dumnezeu manios? De cate ori am trait si eu asta si o aud de la atatia si prin scrisori si in conversatii: poate ca am pacatuit si s-a maniat Dumnezeu si nu mai vrea sa ma auda. Erezie!

      ncepusem prin a spune ca e important sa tinem minte lucrul asta: in momentele grele cand, tinandu-ne mintea in iad – nu ca Siluan – nu cunoastem, nu avem experienta aia deplina – dar cand ma simt cu musca pe caciula, cand imi simt pacatul meu cat de putin […] nu e cazul sa ma ascund indaratul unei inchipuiri de-ale mele sau sa fug dupa tufisuri ca Adam sau asa ceva. E vorba sa asum ceea ce sunt, oricat de urat, oricat de rau. Pentru ca din ceea ce sunt real, pacatosul ala, pacatosenia aia, din aia ma scoate Dumnezeu.Si incercam sa zic, pe de o parte e atotputernic si poate sa ma scoata de orisiunde, nu exista nici o limita puterii lui Dumnezeu, pe de alta parte dragostea Lui este nebiruita de oricata pacatosenie. Ba, paradoxal, cu cat sunt mai pacatos cu atat mai stralucit se arata dragostea atotputerii lui Dumnezeu sau atotputerea dragostei lui Dumnezeu, ca tocmai prin aia ma scoate, prin mijloacele pe care pacatosenia mea le ofera, ca sa zicem asa, lui Dumnezeu. (….)


      Ștergere
    3. 2.
      Cand vorbesc de Dragoste, vorbesc de Dumnezeu. Dragostea Lui Dumnezeu este atotputernica. Insa nimic nu este, paradoxal, mai vulnerabil decat dragostea.
      Daca Dumnezeu n-ar iubi, Dragostea n-ar putea fi ranita si Dumnezeu n-ar putea fi ranit.
      Paradoxal, dragostea adevarata, dumnezeiasca este asa de intensa, “foc mistuitor” ii zice, care mistuieste nemistuit. De ce nemistuit?
      Pentru ca Dumnezeu este nemuritor. Si totusi, in acelasi timp e, ceea ce numim noi cu limbajul psihologiei, vulnerabila. In ce sens vulnerabila: subtire.
      Dumnezeu se mahneste! Si in ce fel se mahneste?
      Nu se ofenseaza. Asta-i erezie. Dumnezeu nu cunoaste manie, ofensa. Nu-l poti ofensa pe Dumnezeu.
      Noi, prostii, ne ofensam ca cineva mi-a zis ca sunt un porc si ma ofensez si ma supar pe el.
      Dar uita-te in oglinda, poate nu e prea flatant ce vezi acolo, dar porc nu-i.
      Asa ca ce avem de ne ofensam? Avem slabiciune, avem moarte.
      Dumnezeu nu are nici slabiciune, nici moarte. Si nu se supara. Dar se mahnestepentru mine caci, pacatuind, eu ma lipsesc de dragostea Lui si de tot ce vrea sa reverse in mine.
      Ce vrea sa reverse in mine? Exact inversul a ce spunea sarpele: “ca Dumnezeu stie ca vom deveni ca Dumnezeu“.
      Asta este tocmai ce vrea Dumnezeu! Sa devin ca Dumnezeu, sa devin un dumnezeu! (…)”.

      (fragmente din conferinta: “Din ce moarte ne-a izbavit Hristos“, Alba-Iulia, decembrie 2005 - Rafail Noica – pe care o puteti salva integral in versiunea audio – prima parte de aici si a doua parte de aici)


      https://www.youtube.com/watch?v=PbEj6lgzsuw

      http://www.razbointrucuvant.net/files/Cuvinte_duhovnicesti_predici_si_conferinte/Parintele_Rafail/Din_ce_moarte_ne-a_izbavit_Hristos/P.Rafail-Noica_Din%20ce%20moarte%20ne-a%20izbavit%20Hristos-%20AB-15dec05-p1.mp3


      http://www.razbointrucuvant.net/files/Cuvinte_duhovnicesti_predici_si_conferinte/Parintele_Rafail/Din_ce_moarte_ne-a_izbavit_Hristos/P.Rafail-Noica_Din%20ce%20moarte%20ne-a%20izbavit%20Hristos-%20AB-15dec05-p2.mp3

      Ștergere
    4. 50 km??daca erau vreo 5 mai era ceva??ar insemna sa merg de la Timisoara pana la vama Stamora Moravita pe jos.cred ca glumesti sau iti bati joc de oameni.altceva nu ai nimic de facut.
      Iti zic eu cum sta treaba ,referitor la ce ai intrebat nu raspuns mai bun ai decat ce ai primit aici ,numai ca tu esti prea sus sa poti vedea jos ,adica nici nu te gandesti sa te uiti jos doar sus cat mai sus. Sau iti bati joc de semenii tai.punct

      Ștergere
    5. Adik...50km echivaleaza cu explicatiile care le-ai cerut...:-)

      Ștergere
    6. Pai faca vrei sa explici,sa spui ceva,din care crezi ca cineva are se invata ,cred ca poti sa faci un bine gratis,adica sa nu ceri nimic,mai ales sa merg pe jos 5 zile non stop😂😂😂😂.
      O vorba buna e gratis ,daca vrei daca nu e ok.
      Si tu ai fost primul care a cerut explicatii ,ai spus ca nimic nu e bine din ce raspunsuri ai primit,si eu am zis sa iti spui parerea ta 🤔🤔🤔🤔🤔
      Cred ca zic bine.
      Ok maine iti zic ca am mers 50 km pe jos 😅😅😅😅😄😄esti multumit??

      Ștergere
    7. Esti smart , Adyna , bravo tie !

      Ștergere
    8. Adinuta, presupunand a mere cu 4-5 km pe ora, 50 samna 12 ore,adic o zi, cellalte 4 zi le ar hii propia pedeapsa asupra-ti, si nu e cazul.
      am mai scris un coment cherdut in zona crepuschiulara, ca 7 oare dhi mers siemnihica 1 kg grasime pura eliminat

      Ștergere
    9. Anonim dar dc vorbesti asa ,esti moldovean?
      Ok 12 ore cum zici tu,pai eu nu vreau sa slabesc .e ok.
      Lasa mersul ,lasa slabitul,spune ce ai de spus de vrei sa spui.de nu data viitoare nu mai pune intrebari.
      Stii cum esti;ca un profesor care intreaba cat e 1+1 .un elev spune 2 altul 3 altul 4. Si la urma cand sa învețe si ei cat e unu plus unu,invatatoarea spune "hai pa"
      Ia fa ce te invata Iisus si lasa scolarizare

      Ștergere
  25. Surprinzator? ACUM 100 DE ANI, rabinul Chafetz Chaim A PREZIS pentru 2017 AL TREILEA RAZBOI MONDIAL si descoperirea lui MESIA / Tot el a prezis si al doilea razboi mondial …

    http://ortodoxinfo.ro/2017/01/29/surprinzator-acum-100-de-ani-rabinul-chafetz-chaim-prezis-pentru-2017-al-treilea-razboi-mondial-si-descoperirea-lui-mesia-tot-el-prezis-si-al-doilea-razboi-mondial/

    RăspundețiȘtergere
  26. Vlad Țepeș si Mihai Viteazu29 ianuarie 2017 la 15:08

    Salutare la toata lumea!În sfarsit am reusit a ne reancarna si noi.Va pupă Vlad Țepeș si Mihai Viteazu de pe pământul Dacic.Curând si Suleyman Magnificul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai ca sunteti draguti, Vlad Tepes si Mihai Viteazu ! :))))

      https://www.youtube.com/watch?v=dXV8iUxdjWA

      Salutare d-aci !





      Va salut !

      Ștergere
    2. De ce razi Adyna?:))

      Ștergere
    3. Pai nu, draga Adyna, no, za tu, ase-i ca-i ase ? Pai, cum altfel ! :))))

      https://www.youtube.com/watch?v=xmMLdwfXqWk
      https://www.youtube.com/watch?v=iY1e-Lgy9bk

      Toate cele bune !

      Ștergere
    4. Râdeam de Vlad Tepes Mihai Viteazu si de Suleyman Magnificul ,desi nu m.am uitat deloc la Suleyman doar ce am auzit de " el".
      Nu radeam de tine 😂😂😂 de intrarea ta a voasta pe scena 😂😂😂😂

      Ștergere
    5. Tulai ce faina e melodia 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Ștergere
    6. Pe la noi zicem: "Tulai Doamne,da' faina-i!" :))))



      Ștergere
    7. Ii faina tare! Ase-i!

      Ștergere
  27. Merge dansul, merge ? V T & M V .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge si dansul si jocul. :))))

      https://www.youtube.com/watch?v=p1PwZOW7AdU
      https://www.youtube.com/watch?v=Gt5sPAPtu-g


      Ștergere
  28. Anonim 11 fix, l-am lasat si nu pot preda asa e, dar nici sa las lumea fara aparare parca nu prea imi vine...

    RăspundețiȘtergere
  29. 08 45 , cum crezi ca puteam fi ,, pestisor'' daca nu gaseam deja ,, piatra''

    RăspundețiȘtergere
  30. 07 21, cum poti sa intrebi asa ceva ? Nu sant nici macar a miliarda parte din umbra celui mai neputincios pacatos in fata lui Dumnezeu
    ( Doamne iarta-ne ! )

    RăspundețiȘtergere
  31. 07 21 cum poti intreba asa ceva ? Nu sant nici macar a miliarda parte din umbra unui pacatos in fata lui Dumnezeu.
    Doamne iarta-ne !

    RăspundețiȘtergere
  32. 11 12 Fericiti cei cu inima curata caci aceia vor vedea pe Dumnezeu, stii asta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, amu am vazut, 23:36, ca pe mine m-ai intrebat !

      Iti spusesem ca ma ghidez (sau sunt ghidata, no, ma rog...)dupa "Fericirile", chiar scrisesem, mai demult, p-aci, despre "Fericirea intai", ca adusese cineva vorba. Marturisesc ca nu stiu, decat ca da, cu siguranta ca asa este, din moment ce ne sunt date "Fericirile". Din intelegerea mea de acum, pot sa-ti spun ca "fericiti cei curati cu inima" ne atrage atentia ca adevarata "curatie" o au numai cei ce au inima curata, adica aceia care sunt "curati in intregime", adica pana la cele mai adanci fibre ale existentei lor, fiind curati cu tot interiorul lor (adica acea curatenie , interioara si deplina, acordata de Dumnezeu).

      O sara faina !

      Ștergere
  33. 22 30 , te referi la tine cu credinta asa-i ? dar nu simti ca-i pierdut startu, pen ca nimeni nu crede...si daca crede vreunul e pe moment, ca doar nu ar permite avand continua credinta, atrocitatile actuale ce au loc le acest pamant.Taci !

    RăspundețiȘtergere
  34. La, uneori pestisor31 ianuarie 2017 la 21:04

    Anonim 17 13 ; 17 14 din 29 ian.
    cu toate ca nu inteleg cum ai avut,,pregatit'' comentul doi la 1 min dupa comentul unu, pe care nu-l puteai scrie intr-un minut decat daca esti computerul insusi( daca da uite de ce e omul mai puternic decat masina, are alt ,,nas'' sa miroasa ,,lucrarea''ce pare scrisa de vreo 5 pers.);))) ( sper ca n-am ..ghicit ca iar vine ala de face blasfemie intreband-uma daca sant Cel pe care abia am indrazneala sa-I pomenesc Numele-Dumnezeu ! ,
    deci cum incepusem, chiar daca am aceasta mica nelamurire iti ,,spun ''
    Mare-n tine Forta este ! daca am nimerit-o cu lucrarea fiind scrisa de altii ia masuri dar cu blandete, ca fu deconspirare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 21.04

      Nu am nicio forta , e doar unicitatea ce sta in fiecare , pentru ca ori sta ori nu nu sta , in timp ce la unii e in stare vegetativa . Nu postez mereu , nu am timp , si nu ma intereseaza politica , imi plac doar sufletele si mintile sclipitoare - rara avis . Sunt putini pe acest site , doi am individualizat eu, restul ....frumosi ...si ei ....pentru ca sunt diferiti de ceilalti . ( il mondo e'bello perche e' vario)

      Pentru dvs. postez un fragment din Eliade , pentru ca omul in interiorul lui, este nu numai copil ci si filosof , si chiar unul bun daca se straduieste :

      Apusenii se nasc in catolicism. Rasaritenii ajung la Ortodoxie.

      E nevoie de o serie intreaga de experiente sufletesti pentru a capata acea stare de spirit care e ortodoxia. Constiinta, functionand pe toate planurile si cu toate ramificatiile, isi gaseste firesc echilibrul in ortodoxie. Nu trebuie sa precipitam "convertirea". Ea se va implini, asa cum infloresc pomii - cand sufletul se va fi imbogatit indeajuns, suferind indeajuns.

      Ortodoxia e, pentru noi, Crestinismul autentic, care trebuie actualizat in proaspete si calde fapte sufletesti. Trebuie sa fim crestini - pentru a gasi un sens vietii, sens care sa intreaca simpla umanitate, si sa cuprinda din acel suc al metafizicii, care singur ne orienteaza. Crestinismul ne lumineaza o axa centrala in Univers si in noi insine. Acele constiinte care traiesc efectiv o viata sufleteasca nu pot indeparta altfel sentimentul tragic al existentei decat prin crestinism. In dreapta si in stanga nu e decat gol. Alunecam in gol, si sfarsim rosi de disperare, chinuiti de o proble­matica filosofica gresit pusa, sau oprindu-ne pe pozitii sceptice, sau evadand intr-un paganism senzual care nu poate darui uitarea.

      Fireste, sunt acele putine constiinte de elita, care inteleg sa-si valorifice viata si sa o vietuiasca dupa un talc metafizic. Constiinte care sufereau tragica izolare in fata unui Destin orb - inainte de Hristos.
      Dar Hristos a coborat asupra omenirii mantuirea.
      Aparitia Lui inseamna pentru noi axa centrala, nucleul de viata, de elan, de dragoste, de creatie. Hristos dovedeste reali­tatea transcendentului si posibilitatea de a-l ajunge prin experienta religioasa.
      Omul nu mai e singur cu soarta.
      Acele suflete, nefericite, care se ridica deasupra fiziologiei si a institutiilor civile - nu mai sunt in primejdia disperarii. Cunoasterea lui Hristos - desi de esenta pur mistica, infaptuindu-se pe plan mistic - transfigureaza constiinta, o imbogateste cu roade dulci, zemoase.
      Cel care cunoaste (iubeste) pe Hristos - e un om cu maduva spinala intreaga.
      Cresti­nul intelege viata - fapt de o considerabila insemnatate, ce intrece cu mult comorile stiintei si ale filosofiei! Crestinismul stapaneste sensul vietii - care nu e un sens tragic.
      Sau, in orice caz, de un tragic omenesc.


      Ștergere
    2. 2.
      Sa lamurim. Intelegeti tragicul insurmontabil al grecului - singur in fata unui destin irational, imoral, strain?
      Tragicul crestin e altul: neputinta de a ramane intotdeauna crestin, dualismul carne-duh, slabiciunea care il taraste - si e bine sa-l tarasca - in viata pagana, senzuala.
      Tragicul vietii crestine e fecund.
      Pentru ca pe acest dualism dureros carne-duh se intemeiaza cel mai mare bine al umanitatii: personalitatea.
      Numai un crestin poate avea o personalitate, care inseamna: echili­brarea intr-o sinteza originala a celor doua tendinte potrivnice.

      Viata crestina inseamna siguranta valorii sufletesti si a per­manentei acestei valori.

      Si cu toate acestea, astazi nu oricine poate ajunge ortodox. Sunt cauze multe care impiedica cunoasterea imediata si intima a faptului crestin.
      A trecut - intre noi si acele fericite prime secole dupa Iisus - istoria.
      Au trecut, deci, formatii spirituale care au barat drumul scurt catre ortodoxie.
      Daca voim sa ramanem sinceri pana la urma, trebuie sa marturisim: acei dintre ortodocsi care au dus o viata lipsita de nelinisti si experiente launtrice, nu sunt adevarati ortodocsi. Cred, poate; dar nu stiu ce sa creada si nu cunosc pretuirea credintei, cand sufletul se intoarce de pe pustiile invataturilor lumesti.

      Asadar, noi, cei tineri - vom ajunge, nu ne intereseaza cand, crestini ortodocsi.

      Nu va lipsi nici unul, dintre acei care au gustat sensul metafizic al vietii.

      Acum - nu am ajuns. Dar stim ca vom ajunge. Nu ne e teama sa gresim, pasind alaturea de drum. Pentru ca stim ca exista un drum drept, care ne e menit.

      De altfel, ceea ce e frumos in noi e faptul cautarii. Noi cautam - si suferim pentru aceasta - ceea ce altii se multumeau a primi de la preoti, nu intotdeauna de isprava, si uitau apoi intr-un fund de suflet.

      Ștergere
    3. 3.
      Noi voim un crestinism efectiv - adica rezultatul unei experiente, proaspat, greu de sensuri, cald de viata, stralucitor de daruri.
      Care sa ne prefaca, sa ne faca din oameni- oameni de ai lui Dumnezeu, adica suflete in trupuri, suflete ce cauta sa asi­mileze si sa raspandeasca valori Dumnezeiesti in lumea valorile bestiale sau, rareori, a valorilor omenesti.

      Ortodoxia ne sileste sa renuntam la o parte din viata? Ortodoxia nu ne sileste nimic.

      Faptele pe care le facem sub inraurirea ei sunt fapte firesti, care nu ne mutileaza viata - pentru ca viziunea acestei vieti e schimbata. Un ortodox poate fi ascet sau pacatos.
      Ce insemnatate poate avea faptul acesta? Experienta religioasa, dragostea catre Hristos - ramane aceeasi.

      Asadar, orice drum ar apuca, o constiinta contemporana ajunge la crestinismul ortodox.
      Poate lucrul acesta se va implini tarziu, spre sfarsit de viata trista. Dar se va implini. Si el va fi luminarea de pe urma. Care, la unii, se va rosti: Cred intr-unul Dumnezeu.
      Iar la altii va transfigura viata, facand-o rodnica, adancind-o, largind-o si exaltand-o pana la proportii de vis.
      Iar la altii, luminarea va aduce hotararea renuntarii la viata.
      Renuntarea eroica, pe care toti trebuie s-o jinduim, si catre care nu se inalta decat personalitatile autentice si crunt incercate in lume.

      Mircea Eliade

      12 noiembrie 1927, "Profetism Romanesc"

      Ștergere