marți, 27 octombrie 2015

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN MAREA SI SFANTA ZI , A SFANTULUI DIMITRIE CEL NOU , OCROTITORUL BUCURESTILOR !


                                               La Utrenie,
                      Sfânta Evanghelie de la Luca !
                        (VI, 17 - 23 )

În vremea aceea a stat Iisus la loc de şes, unde erau mulţi dintre ucenicii Săi şi mulţime multă de popor din toată Iudeea , din Ierusalim şi de pe lângă marea Tirului şi a Sidonului , care veniseră să-L asculte şi să se tămăduiască de neputinţele lor. Şi cei bântuiţi de duhuri necurate se vindecau şi tot poporul căuta să se atingă de Dânsul,căci iesea din Dânsul o putere, care vindeca pe toţi. Atunci El, ridicându-şi ochii spre ucenicii Săi, le-a zis : fericiţi sânteţi voi , cei săraci , căci a voastră este Împărăţia Lui Dumnezeu. Fericţi sânteţi voi , care flămânziţi acum, căci vă veţi sătura. Fericiţi sânteţi cei care plângeţi acum, căci veţi râde. Fericiţi veţi fi când vă vor urâ pe voi oamenii,şi când vă vor izgoni dintre ei, şi vă vor batjocori , şi vor lepăda numele vostru ca un rău din pricina Fiului Omului. Bucuraţi-vă în ziua aceea si săltaţi , căci iată, plata voastra multă este în ceruri.
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin !

         La Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,  

              Sfânta  Evanghelie de la Matei!
                                 (X, 16 -22 )

Zis-a Domnul ucenicilor Săi :iată Eu vă trimit ca pe niste oi în mijlocul lupilor . Deci fiţi înţelepti ca şerpii şi fără răutate ca şi porumbeii.  Feriţi-vă de oameni , căci vă vor da pe mâna sinedriilor şi în sinagogile lor, vă vor bate cu biciul. Chiar înaintea domnilor şi a împăraţilor veţi fi dusi pentru mine, ca mărturie lor şi păgânilor.Iar când vă vor da pe voi în mâna lor, să nu vă îngrijiţi cum , sau ce veti vorbi, căci se va da vouă în acel ceas ce să grăiţi, fiindcă nu voi veti fi cei care veti raspunde , ci Duhul Tatălui vostru, Acela va grăi prin voi. Va da frate pe frate la moarte şi tată pe fiu; şi se vor scula copiii asupra părintilor şi-i vor omorâ.Iar voi veti fi urâţi de toţi pentru numele Meu, dar cel care va răbda până la sfârsit , acela se va mântui. 
                          Rugăciunea Domnului Iisus Hristos (IOAN 17, 1-26) « b'LOGOS
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie ! Amin!

                                 Dragii mei, 
Daca ati citit cu mare atentie, aceasta Sfanta Evanghlie de la Sfantul Apostol si Evanghelist Matei, veti vedea că, toate câte sunt scrise, astazi se adeveresc cu vârf si indesat.
Frate pe frate se omoara; tata pe fiu; mamă care omoară pe copiii ei; copiii isi omoara părintii, etc, etc.  
Aceasta inseamna că, traim vremurile de pe urma, si că avem nevoie de multa Rugaciune.
Avem nevoie ca să simtim in suflet o dorinţă arzătoare, de a merge la SFANTA BISERICĂ, de a trăi cu inima si cu sufletul SFANTA si Dumnezeiasca Liturghie, si neapărat, sa ne dorim a ne spovedi la Preot .
De vom face asa, ne vom invrednici a primi Sfanta si Dumnezeiasca Impărtăşanie, cu Prea Scump si Prea Sfânt Sângele Domnului si Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine toata cinstea , slava si inchinarea ,Amin. 
                                   Cu dragoste, Maria. 

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu