luni, 25 august 2014

AM STAT , FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU DIAVOLUL , APĂRATĂ FIIND DE DIVINITATE !

c                                                      24 August 2014 ,ora 6,10 dimineaţa !

                      Dormeam încă la această oră ! Dar somnul îmi este tulburat de o tresăltare puternică , ca la un şoc electric ,şi astfel trează fiind, deschid ochii şi văd sub plafonul camerei mele,  văd o umbră care se misca; o umbra ca un dreptunghi mai mare.
Închid ochii ,căci eu aşa văd cel mai bine, şi ceea ce văd dragilor, vă voi spune în rândurile de mai jos.
Vedeam deasupra patului meu, deasupra mea ca si sub plafon, vedeam cu ochii închişi ,un Cap de Bou, ce stralucea cât 1000 de Sori la un loc.
Aşa precum în poza de mai jos, numai că era într-o lumină albă-bleu stralucitoare.









Dar în spatele Capului de Bou, orbitor de stralucitor, mai la distanţă fraţii mei, văd pe.....cumplitul DIAVOL, în carne şi oase :                

                        diavol150....
Cu aproximaţie arăta ca si in această poză.
Numai că ,luase chip de om înalt, cu faţa rotundă, din carne şi oase, afumat ca un hornar, iar pe chip ,cu un rânjet drăcesc, avea coarne drepte, ca de la urechi în sus, şi era în focul arzând până la genunchi şi chiar mai sus.
Când priveam la Capul de Bou de stralucea cât 1000 de Sori la un loc, mă simţeam complet ocrotită şi puternică sufleteste.
Privind în spatele capului de Bou, după lumina albă puţin mai la distanţă, îl vedeam pe DIAVOL, care scrâşnea din colţii săi rânjiţi , pentru că nu putea să mă atingă cu nimic, deoarece CAPUL DE  BOU, galben orbitor de stralucitor, ma privea continuu şi-mi dădea putere ca să nu mă tem nicio clipă.
La un moment dat ,chiar m-am bucurat în sinea mea, si i-am transmis în gândul meu, DIAVOLULUI ,că-l voi zdrobi cu Sfanta Cruce a Lui Hristos, că-l voi zdrobi ,cu al LUI DUMNEZEU CUVÂNT, pe care-L voi apăra cu preţul vieţii mele.
La gândul meu, Dracul îmi răspunde cu o cumplită grimasă,  îşi miscă capul diavolesc a supărare , crăpa de ciudă ,  ca apoi să dispară cu tot cu focul Iadului în care venise.
Dragii mei, să nu vă fie teamă absolut deloc, ca să pronunţaţi cuvântul Drac ! Daca noi îi spunem Diavol, înseamnă ca ne este teama de el şi îl linguşim spunându-i Diavol şi nu Drac.
Dacă îi zicem DRAC, asa cum de fapt îl cheamă, îi arătăm că nu ne este teamă de el, şi că avem curajul ca să-i spunem pe nume : DRACUL, şi nu Diavolul. 
Avem puterea ca să-l înfruntăm pe DRAC, cu Sfanta Cruce a Lui Hristos, cu Tămâia pe care s-o ardem mai des in casa noastra, cu Sfeştania făcută de Preot în casa noastra , cu Rugăciunile noastre, cu mersul la Sfanta Biserica, cu Sfanta Spovedanie, cu mila si dragostea faţă de Semenii nostri, cu armonia dintre noi ,etc. Acestea sunt uneltele noastre sigure, împotriva DRACULUI.
În final ,Capul de Bou stralucitor cât o mie de Sori la un loc, mai mă priveşte câteva secunde, iar eu îi spun în gând că nu mi-a fost deloc teamă, fiindcă El era cu mine,mai la distantă în faţa Diavolului.
După care, în clipa următoare, dispare în Cerul de noapte albastru violet si catifelat.

                                         Dragii mei,

Iată am adus aici, câteva informaţii despre ceea ce a însemnat CAPUL  DE  BOU în trecut ,în Religia Crestină !

                           

Stema Moldovei: capul de bou/taur,cu steaua intre coarne,semiluna in dreapta si o roza in stanga coarnelor, asociată, de multe ori, cu celelalte două simboluri ale puterii: spada și buzduganul. Este de semnalat că, începând cu domnia lui Vasile Lupu, steaua care flanca, la stânga, botul bourului, se transformă în soare.

În secolul al XVIII-lea, chiar dacă elementele heraldice vechi rămân în esență aceleași, stema devine tot mai încărcată cu ornamente exterioare, în special trofee cu arme variate, sau este susținută de lei rampanți.

La începutul secolului al XIX-lea, stema cu capul de bour va fi așezată pe un mantou de purpura căptușit cu hermină. Sub domniile lui Mihail Sturdza și ale lui Grigore Alexandru Ghica se constată tendința de modificare a aspectului animalului heraldic, bourul tradițional fiind înlocuit cu zimbrul iar scutul apărând încadrat între doi delfini afrontați.

În spatele acestor denumiri se ascunde o mică biserică construită în sec. XVIII. Lucrările au fost începute în jurul anului 1754 şi la realizare ei au contribuit probabil şi meşterii de la Basilică. Fresca din cupola eliptică, o raritate în bisericile romano-catolice, a fost realizată în 1869 de meşterul vienez I.A. Rupp. Sculpturile de lemn sunt de o rară frumuseţe. Grupul statuar de deasupra altarului reprezintă Sfânta Treime, iar pe amvon se vede simbolul celor patru evanghelişti.
Tâmărul înger îl reprezintă pe Sf. Matei, capul de bou pe Sf. Luca, capul de leu pe Sf. Marc, iar vulturul pe Sf. Ioan. În biserică pot fi vazute mai multe statui de lemn. Acestea au ornat altarul principal al Basilicii, până în momentul când au fost înlocuite cu altarul de marmura ce se vede şi în zilele noastre.

                                                        Stema Moldovei sec .XVI

                               

     Stema Moldovei 1807                          Stema Principatului Moldovei.

Stema Moldovei conformă tradiției heraldice

                 .

         Iar acum dragilor , am adus aici ...

Explicaţia a ceea ce înseamnă separat , capul de bou, capul de leu,vulturul şi Îngerul , din această sculptură de mai jos:Tânărul Înger îl reprezintă pe Sf. Matei, capul de bou pe Sf. Luca, capul de leu pe Sf. Marc, iar vulturul pe Sf. Ioan. În biserică pot fi vazute mai multe statui de lemn. Acestea au ornat altarul principal al Basilicii, până în momentul când au fost înlocuite cu altarul de marmura ce se vede şi în zilele noastre.

 Biserica ordinului Miseri, Biserica arhangelului, Foto: WR

Deci, dacă este să ţin cont de cele explicate mai sus, înseamnă că, în faţa Diavolului, Capul de Bou reprezenta, pe Însuşi Sfantul Apostol şi Evanghelist LUCA ,Căruia trebuie să-I mulţumesc un infinit de mult, că m-a apărat de cumplitul Diavol, şi nu l-a lăsat să se apropie de mine !

 Biserica ordinului Miseri, Biserica arhangelului, Foto: WR

Aşadar fratilor, Există RAI, există Iad, dar mai presus de tot şi de toate,  EXISTĂ  UN  SINGUR  DUMNEZEU !

Există O Singură Maică a Lui Dumnezeu, şi anume : Pururea Prea Curata Fecioara MARIA, Împărăteasa Cerului şi a Pământului, şi Maica noastra a tuturor !

Să vă apere dragilor şi să vă ocrotească pe toţi, cu Puterea Sa ,cu Mila Sa, şi cu toată Dragostea Sa !

Să ne închinăm fratilor, în Duh şi Adevăr, şi să nu ne abatem de la împlinirea Poruncilor Lui Dumnezeu. 

Sa le apărăm, chiar cu preţul vieţii noastre la nevoie !

                            Cu dragoste şi cu preţuire,

                                           Maria. 

 

4 comentarii:

  1. De ce a disparut imaginea dracului din articol ? Interesanta infatisarea lui ca un om inalt cu fata rotunda . Incercati va rog sa adaugati din nou poza cu el

    RăspundețiȘtergere
  2. Am adăugat-o ! Cred că "DRACUL, nu a vrut să fie recunoscut şi s-a făcut nevăzut. " Sau pentru că, i-am spus DRAC şi nu DIAVOL şi astfel am avut curajul să-l înfruntăm .

    RăspundețiȘtergere
  3. ma-au luat fiorii cand am citit articolul dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  4. 5. Este un* singur Domn, o** singură credinţă, un singur botez†. Efeseni
    Credinta noastra este Dnu.Isus.

    RăspundețiȘtergere