vineri, 25 iulie 2014

S - A ADEVERIT ! LOCUITORII CLUJULUI ,O MARE RARITATE...!

                                                           25  Iulie  2014 !

Dragii mei, scriam in 16 iulie 2014 .un articol despre CLUJENI.
Aici,în acest articol,  încă din 2003, am primit UN MESAJ mai special, referitor la populatia Clujului.
Iată aici articolul ,iar mai jos, găsiţi  DOVADA care arată  după 11 ani ,de ce este Populatia Clujului, mai specială , decât cea din alte oraşe mari, sau din alte ţări.
Citiţi :

miercuri, 16 iulie 2014


CLUJENII ??? IATĂ CE SE SPUNE DESPRE CLUJENI !

                                          Zori de 3 Aprilie 2003,ora 3,38 !

O Lumină albă ,orbitor de stralucitoare, îmi pătrunde prin creste in tot corpul si tresalt pe pat ca la un şoc electric.
Şi astfel treaza fiind acum aud un glas dragilor care spune aşa :

                     "O mare raritate ,este populaţia din Cluj.
                 Şi de acolo...."!

Iar glasul nu mai continuă dragilor !
Eu ce pot să spun despre populaţia Clujului ?  
Nu cunosc tainele, acestui mare Oras Universitar !
Vă las pe voi dragilor,ca sa desluşiţi de ce Populaţia Clujului, este o mare raritate !
                                   Cu dragoste, MARIA 


Clujul, cel mai primitor oraş din Europa pentru străini

Eveniment - Raluca Pancu / raluca.pancu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)






91% dintre cei intervievaţi din Cluj consideră benefică prezenţa străinilor
Atena este cea mai puţin primitoare destinaţie pentru străini, cu doar 26 de procente în favoarea acestora


Clujul este cel mai primitor oraş din Europa, 91% dintre locuitorii săi pronunţându-se  în favoarea prezenţei străinilor, pe care o consideră benefică pentru oraşul lor, potrivit unui studiu privind viaţa urbană, în Uniunea Europeană, realizat de Daily Mail. Astfel, din cei peste 41.000 de respondenţi, din 79 de oraşe, care au luat parte la această cercetare, a rezultat o medie pe Uniunea Europeană de 73%, care relevă o atitudine pozitivă faţă de străini, cea mai redusă valoare procentuală fiind înregistrată la Atena, unde doar 26% dintre cei intervievaţi tolerează prezenţa celor veniţi din alte ţări.
Per total, cei mai mulţi respondenţi au calificat prezenţa străinilor drept benefică, excepţie făcând cinci oraşe: Atena, Nicosia (Cipru), Liege (Belgia), Heraklion (Grecia) şi Torino (Italia).
Diferenţe foarte mari, în ceea ce priveşte maniera în care diferite oraşe percep prezenţa străinilor, au fost detectate, graţie studiului, analizând atitudinile sociale în Regatul Unit al Marii Britanii. Astfel, dintre oraşele vizate în această cercetare, respectiv Belfast, Cardiff, Glasgow, Londra, Manchester şi Newcastle, cel mai tolerant oraş a fost Belfast, unde trei sferturi dintre locuitori apreciază pozitiv prezenţa străinilor. Pe de altă parte, doar jumătate dintre londonezi îi consideră pe străini bine integraţi în societate, precizează aceeaşi sursă. De asemenea, dintr-un alt punct vedere, studiul a relevat faptul că locuitorii Regatului Unit al Marii Britanii consideră sănătatea, educaţia şi şomajul drept cele mai importante problematici, cu care se confruntă în zonele de rezidenţă. 

Manchester şi Newcastle, cel mai puţin primitoare oraşe din Regatul Unit al Marii Britanii

Nu în ultimul rând, valori aflate la distanţe foarte mari de apreciere au fost înregistrate şi între celelalte ţări, membre UE. Mai exact, în Belfast, 75% dintre locuitori au declarat că prezenţa străinilor s-a dovedit benefică, în nordul Irlandei, faţă de media realizată pe UE, de 73%. De asemenea, în proporţie de 72% dintre locuitorii Londrei împărtăşesc aceeaşi viziune pozitivă, cei din Glasgow, în proporţie de 70%, în timp ce Cardiff  relevă o medie de 68%. Dintre oraşele din Regatul Unit al Marii Britanii, Manchester şi Newcastle s-au arătat cel mai puţin primitoare, cu 67%, respectiv 63 de procente în favoarea prezenţei străinilor.
La polul opus s-a situat capitala Greciei, cu doar 26% dintre locuitori care consideră că prezenţa străinilor este benefică pentru oraşul lor, prin comparaţie 91% dintre locuitorii Clujului, care s-au declarat în favoarea prezenţei celor veniţi din alte ţări, pe meleagurile româneşti.

Glasgow, oraşul unde străinii se integrează cel mai bine

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, din Anglia, oraşul care conduce topul celor care consideră că străinii s-au integrat foarte bine în societatea lor este Glasgow, cu 66 de procente în această direcţie. Toate oraşele din Regatul Unit al Marii Britanii au redat o medie mult mai mare, decât cea înregistrată pe UE, de 54%, singurele care care s-au calificat pe ultimele locuri fiind Londra şi Manchester, cu 58 dintre locuitori care consideră că străinii s-au acomodat foarte bine. "Mai mult de jumătate dintre oraşele din Regatul Unit al Marii Britanii consideră că străinii se integrează bine, mai mult decât media înregistrată pe UE. Cardiff şi Glasgow s-au clasat în primele cinci oraşe din Europa, care împărtăşesc această idee",  potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Statistică din Anglia.

3 comentarii:

  1. Regret, dar aceasta ancheta Daily Mail suna a minciuna sfruntata. Au fost intervievati si Bucurestenii, ori iesenii, Constantenii, Craiovenii, etc? Nu si asta dintr-un motiv simplu. Aceste orase fac parte din Romania, pe cand Clujul e "capitala" Transilvaniei, care e prezentata turistic, a fi aparte de Romania. Regret, cetateanu Charles o fi el indragostit de Romania doar in partea locuita de unguri (alungati fiind romanii), dar "dragostea" lui are alte substraturi. Putea sa se indragosteasca si de Bucovina, ori de oricare parte a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  2. 2. SECRETUL CLUJENILOR"
    Ca să fac o comparaţie: dacă Sabău a contractat să construiască şi să administreze drumul de la Topliţa la Reghin, niciodată acest drum nu va fi în proprietatea lui”.
    Astfel, Ioan Sabău Pop consideră că prin apariţia Legii 94 din 2000 „ne aflăm în faţa unui foarte mare jaf al economiei naţionale, ignorând istoria, legea, tratatele internaţionale. Dacă prin Tratatul de la Trianon s-a stipulat foarte clar că România este succesoarea Ungariei în ceea ce priveşte drepturile şi datoriile publice care s-au găsit în acel moment în Transilvania, ar fi însemnat că şi acele fonduri publice şi bunuri publice, care s-au construit ca urmare a fondului iniţiat de Maria Tereza, ar fi trebuit să aparţină statului român”.
    Legat de procesele privind restituirea averilor bisericeşti, Ioan Sabău mai spunea că „există o echipă de 58 de avocaţi care merg periodic la instruiri în Ungaria. nu ştiu dacă oricare avocat român ar putea să facă faţă la o asemenea armată care are în spate economişti, oameni care se documentează, care studiază legea şi care fac materiale foarte profesioniste în procesele care se desfăşoară”.
    În final, avocatul estima că, prin aceste demersuri, statul român pierde în jur de 60 de miliarde de euro.
    Colegiul „Unirea” se transformă în „Rákóczi”?
    Ioan Sabău Pop, care este şi preşedintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, mai spunea, la Topliţa, că în această vară va avea loc o schimbare importantă în ceea ce priveşte învăţământul liceal din Mureş.
    „De la Colegiul Unirea din Târgu-Mureş copiii români urmează să fie alungaţi în vara asta. Acolo se încearcă să se facă un Colegiu Gheorghe Rákóczi II, unde să se ducă elevi şi studenţi maghiari din toată Transilvania”. Iar la această transformare a unei şcoli cu predare în limba română în una cu predare exclusiv în limba maghiară ar fi contribuit şi Guvernul actual. Pentru că, spunea Ioan Sabău, „Inspectoratul Şcolar face o adresă prin care precizează că nu este posibilă înfiinţarea Colegiului Rákóczi”.
    Iar după această adresă… „Ştiu, dintr-o sursă foarte sigură, că premierul Ponta l-a ameninţat cu îndepărtarea din funcţie (n.a. – pe inspectorul şef şcolar) dacă nu-şi schimbă această viziune. Viziunea s-a schimbat şi aşteptăm de la Consiliul Local Târgu-Mureş să se dea o hotărâre în această problemă”, spunea Ioan Sabău.
    XXX
    Actuala ediţie a manifestării a beneficiat de sprijinul financiar din partea Consiliului Judeţean Harghita, prin co-finanţare, care, alături de cel al Consiliului Local şi Primăriei municipiului Topliţa, a contribuit esenţial la buna reuşită a acestei manifestări.
    Sursa: Informația Harghitei

    RăspundețiȘtergere
  3. 3. SeCRETUL CLUJENILOR:
    Posted in: Transilvania Tags: Alba Iulia, Banat, Crișana, Ioan Sabău Pop, Miron Cristea, Mureș, Toplița, Transilvania,Trianon, Ungaria
    3 Responses to SCANDALUL ”COLEGIUL UNIREA”. Avocat Ioan Sabău Pop: Fondurile publice, clădirile publice, niciodată nu au aparţinut Arhidiecezei de la Alba Iulia
    man alexandru says:
    July 25, 2014 at 17:28
    DIN BANII NOSTRI!!?VOTATI PONTA PRESEDINTE…
    Reply
    EXCLUSIV. UDMR câștigă în scandalul ”Colegiul Unirea”: 1,5 milioane de lei și înființarea unei instituții școlare de stat EXCLUSIV ÎN LIMBA MAGHIARĂ DOCUMENT | Dan Tanasa Blog says:
    July 25, 2014 at 14:25
    […] Vezi și SCANDALUL ”COLEGIUL UNIREA”. Avocat Ioan Sabău Pop: Fondurile publice, clădirile publice, nici… […]
    Reply
    Zgabeata Iftode says:
    July 25, 2014 at 13:59
    In anii 1939 – 1940 chiar inainte de Dictatul de la Viena, ungurii au lansat asa zisa teza a celor doua jumatati ale Transilvaniei prin care dandu-si seama ca nu mai pot recupera Transilvania in intregime spuneau ca Nord Vestul Transilvaniei li se cuvine deoarece spre deosebire de sudul Transilvaniei acesta zona este maghiara. Inacesta zona erau principalele orase , toate cu populatie majoritar maghiara— Cluj, Tragu Mures, Satu Mare, Oradea, Baia Mare si la un moment dat s-a cerut tututror ungurilor din restul Transilvaniei care aveau meserii liberale, pensionari sau nu erau legati de locul in care locuiesc sa se stabileasca in partea de nord-vest a Ardealului si astfel sa creeze majoritati. Eu vad ca ceea ce spuneau si gandeau in acei ani ungurii se pune astazi in practica cu acordul guvernantilor

    RăspundețiȘtergere