vineri, 28 iunie 2013

SÂMBĂTĂ , 29 IUNIE 2013 , SFINŢII APOSTOLI , PETRU ŞI PAVEL , CÂTE PUŢIN , DIN VIAŢA LOR !

                                                       Bine v- am regăsit, fraţilor !

In astă seară, o să vă spun câte ceva, despre SFINŢII APOSTOLI, PETRU şi PAVEL !
 
                                                    SFÂNTUL  APOSTOL , PETRU !

S-a născut in localitatea BETSAIDA, din ţinutul GALILEII. Era fiul lui IONA şi fratele SFÂNTULUI  ANDREI .  PETRU , a primit la naştere, numele de SIMON .
La început, el a fost pescarş dar ,dupa întâlnirea cu MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS,  PETRU, a părasit meseria de pescar şi a devenit, unul dintre ucenicii, apropiaţi ai LUI IISUS, alături de fratele său.
SIMON, I-a marturisit LUI IISUS, dragostea sa, pentru EL, şi I-a spus că," EL este HRISTOSUL , FIUL LUI DUMNEZEU, CELUI VIU ".
Pentru CREDINŢA sa ,puternică, MÂNTUITORUL, i-a schimbat numele, în PETRU.
PETRU, L-a urmat pe IISUS, îndeaproape, fiind martor, la multe evenimente importante, din viaţa LUI IISUS, pe Pământ.
Petru, a fost martor, la prima minune săvârşită de IISUS, în CANA GALILEII, la nunta din CANA GALILEII, când  IISUS , a transformat apa în vin, apoi, a participat, la învierea fiicei lui IAIR,  a fost alaturi de IISUS, la RUGĂCIUNEA LUI IISUS, din GRĂDINA GHETSIMANI.
PETRU , ÎL iubea mult, pe IISUS, şi a spus de mai multe ori, că şi-ar da viaţa pentru EL.
MÂNTUITORUL , i-a proorocit lui Petru, că se va lepăda de EL, de trei ori.
Astfel, în noaptea prinderii şi judecării LUI IISUS, , PETRU, a mărturisit de trei ori, în faţa duşmanilor DOMNULUI, că nu-L cunoaşte pe ACESTA, adică pe IISUS.
Dar mai târziu, PETRU, a plâns cu amar greşala sa, iar IISUS, l-a iertat.
Din această clipă, PETRU, a dovedit că este ,un adevărat Apostol, al LUI IISUS,; a vestit SFÂNTA EVANGHELIE , la multe popoare; a botezat mulţi oameni, a săvârşit SFÂNTA TAINĂ , A PREOŢIEI , lăsând în cetăţile prin care a trecut , episcopi şi preoţi; a făcut multe minuni , a scris epistole creştinilor, îndrumându-i pe CALEA cea dreaptă.
SFÂNTUL APOSTOL PETRU, a murit la ROMA. Şi pentru că, ÎL mărturisea pe HRISTOS, duşmanii LUI IISUS, l-au condamnat la moarte, prin rastignire.
SFANTUL APOSTOL PETRU, a spus duşmanilor săi, că este nevrednic, ca să fie RĂSTIGNIT, precum MÂNTUITORUL, şi a cerut, ca să fie rastignit pe CRUCE, dar cu, capul în jos.
Şi la 29 Iunie, anul 67, dupa HRISTOS, sufletul, SFÂNTULUI APOSTOL PETRU, s-a înălţat la CER.

                                            SFÂNTUL APOSTOL ,PAVEL !

SFANTUL APOSTOL ,PAVEL, s-a născut în TARS, din CILICIA, localitate, aflată azi, în TURCIA.
El era de neam, evreu, şi provenea dintr-o familie aleasă  .La botez a primit numele de SAUL.
A studiat la IERUSALIM,unde a văzut că, SFINTII APOSTOLI, din cetăţile dimprejur, răspândeau învăţătura creştină, el, a început ,prigoana împotriva creştinilor din IERUSALIM, şi din împrejurimi, .
SFANTUL APOSTOL PAVEL, (SAUL ), intra în casele creştinilor, şi lua cu forţa, deopotrivă, bărbaţi şi femei, precum şi copilaşi, şi-i închidea în temniţă, pentru faptul că, se declarau creştini, şi urmau ÎNVĂŢĂTURA MÂNTUITORULUI.
Într-o zi, auzind SAUL, ca în DAMASC, sunt mulţi creştini, a plecat într-acolo, ca să-i prindă şi să-i aducă în IERUSALIM, ca să-i întemniţeze.
Dar, în timp ce călătorea, SAUL, a văzut, O LUMINA MARE, ALBĂ ORBITOARE, care l-a învăluit deodată. Şi căzând la Pamânt, a auzit UN GLAS, zicându-i : SAULE ,SAULE,de ce, MĂ PRIGONEŞTI?
Iar el a zis : Cine eşti DOAMNE ? Şi DOMNUL, a zis :  EU , SUNT IISUS, pe care, tu ÎL prigoneşti.....Şi el, tremurând ,şi înspăimântat  fiind,a zis : DOAMNE, ce voieşti ,să fac ?  Iar DOMNUL, i-a zis :
"RIDICĂ-TE , MERGI ÎN CETATE , ŞI ŢI SE VA SPUNE, CE TREBUIE SĂ FACI "!
Rămas fără vedere, a fost dus de însoţitorii săi , la DAMASC, şi era profund tulburat şi schimbat sufleteşte.
Aici, în DAMASC, a cerut ca să fie ,botezat de PREOTUL ANANIA, şi după SFÂNTUL BOTEZ  creştinesc, el şi-a recăpătat vederea.
CREŞTIN, fiind şi el acum, SAUL, a călătorit, prin milte Ţări, şi a propovaduit CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, la toţi oamenii, şi a primit numele de PAVEL.
A întemeiat, BISERICI CREŞTINE, lăsând PREOŢI şi EPISCOPI, care să slujească LUI DUMNEZEU.
A îndrumat, viaţa creştinilor, trimiţându-le scrisori de mângâire, şi de întărire în CREDINŢĂ.
 SFÂNTUL APOSTOL PAVEL, a fost întemniţat la ROMA, unde a şi murit, duşmanii LUI IISUS, i-au tăiat capul.
Este sărbătorit, intotdeauna, in  fiecare an, la 29 iunie.
Dragii mei, vă urez din suflet, tuturor care, purtati numele SFINŢILOR APOSTOLI,   LA MULŢI ANI, multă sănătate, multe împliniri duhovniceşti, şi multe bucurii, alături de cei dragi.
Fraţilor, sa fim şi noi, cu toţii, precum APOSTOLII, şi dacă va fi nevoie, să ne dăm şi viaţa pentru IISUS HRISTOS, DOMNUL şi MÂNTUITORUL sufletelor noastre.
Sa propovăduim, CUVÂNTUL DOMNULUI, precum şi MILA MAICII DOMNULUI, şi astfel, vom dobândi ÎMPĂRĂŢIA CEREASCĂ!
                                      Ca întotdeauna,
                                                           cu dragoste, Maria

3 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Doamna Maria , foarte frumoasa cuvantare!
    Vreau sa completez umpic.Sfantul Apostol Pavel a stat in afara vietii publice 3 ani pentru a studia Scriptura!Apoi va propovadui Adevarul!

    Daca nu ma insel , IMPARATUL IMPARATILOR , DOMNUL DOMNILOR , Insusi Imparatul Hristos , lui Petru ia spus....vino dupa Mine si te voi face pescar de oameni!!!

    Numai bine , Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pescar de oameni, l-a facut ! Eu am scris pe scurt, din viata SFINTILOR APOSTOLI. Ma bucur mult, ca ma completezi. Asta inseamna ca, iti place mult, sa studiezi in domeniul Religiei. BRAVO ! O seara frumoasa, iti doresc.

      Ștergere
    2. Poate ca a sunat umpic rautacios acest "completat" , am vrut sa mai adaug ceva...
      Oricum , foarte frumoasa cuvantarea!

      Numai bine , Doamne ajuta!

      Ștergere